

Gastronomski koncept Thyme Street Cuisine osvojio je naša srca čim se pojavio. Razlog za to je činjenica da kombinuje dugogodišnje iskustvo u fine dining restoranima sa autentičnom street food energijom i ukusima. U razgovoru sa šefom Nikolom Rosićem, jednim od njegovih osnivača, upoznali smo se sa prvobitnom idejom o ovom konceptu u čijem fokusu je priča o inovaciji, ljubavi prema hrani i budućnosti beogradske gastro scene. No, ta budućnost je sada sve bliže – i nosi naziv Thyme Indian StreetFood.
Thyme Indian StreetFood: Made by chefs
Kako je prethodno najavljeno na Instagramu, Thyme Indian StreetFood uskoro stiže na adresu Bulevar kralja Aleksandra 212. Ova vest oduševila je sve ljubitelje indijske kuhinje, a Thyme je otvaranje potpuno novog lokala upotpunio sloganom: Bez kompromisa – samo pravi ukusi indijskih ulica.
Bilo da obožavate indijsku hranu ili imate želju da je isprobate, već sada je sigurno da ćete u novom Thyme lokalu pronaći autentične i omiljene ukuse. Indijska kuhinja i njeni specijaliteti poznati su po specifičnim i jakim začinima, te umacima koji imaju moć da upotpune svako jelo. No, svako jelo imaće onaj svima dobropoznati Thyme pečat zbog kog se ovom konceptu uvek vraćamo.
Naravno, kako je najavljeno, na jelovniku će neizostavan biti i naan – tradicionalni indijski hleb od kog sve počinje. On je mekan, ručno razvijen, pečen do zlatne korice u tandori pećnici, te savršen za svaki zalogaj. Naan je idealan za umakanje u različite sosove, te kao prilog uz brojna jela. Stoga jedva čekamo da ga uskoro isprobamo u Thyme verziji.
Bez začina nema ni duše jela – a u Thyme Indian StreetFood će svaka mešavina imati svoj razlog. Ali – i svoj karakter. Upravo zato nestrpljivo iščekujemo nove informacije koje se tiču ovog koncepta i njegovog otvaranja, a sve informacije možete da pronađete na njihovim zvaničnim društvenim mrežama, kao i na web sajtu.
Foto: Instagram (@thyme.indian)