Cheese naan: Vazdušasti sirasti hlepčići sa tiganja spremni za samo pet minuta
Cheese naan: Vazdušasti sirasti hlepčići sa tiganja spremni za samo pet minuta

Cheese naan: Vazdušasti sirasti hlepčići sa tiganja spremni za samo pet minuta

Dobro jutro, da li ste spremni za još jedan ukusan, a brz recept? Danas na meniju za doručak: specijalitet koji potiče iz indijske tradicionalne kuhinje. Da, danas spremamo cheese naan, odnosno, tradicionalne indijske hlepčiće ovaj put u sirastom izdanju. Ovaj recept savršen je za one koji žele ukusan doručak koji je spreman za gotovo 5 minuta, i ne sadrži više od dva sastojka – testo i sir! Nemamo vremena za gubljenje, odmah počinjemo!

Napravite domaće testo

Ovaj recept možete napraviti na dva načina. Dakle, (a) možete koristiti gotovo testo za picu, ili (b) možete napraviti vaše domaće testo. Ako ste od onih koji će sebi uvek malo dodatno zakomplikovati, odlučili ste se za opciju b), i verujte nam kada kažemo da će vredeti. Međutim, ako imate gotovo testo za picu i želite recept koji će biti spreman za dva minuta, to je svakako dobra alternativa.

Sastojci za testo:

  • 400 – 450g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1.5 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • 1 šolja hladne vode

Priprema testa

Prvo, izmešajte brašno, prašak za pecivo i so, a zatim dodajte vodu i ulje i umesiti dok testo ne bude glatko. Po potrebi možete dodati brašno ili vodu, kako bi testo bilo mekše. Umešajte testo dobro i tako ga ostavite da se odmara 10ak minuta u pokrivenoj posudi. Nakon toga, testo podelite na 10 loptica i svaku lopticu oblikujte u disk prečnika oko 12cm.

Cheese naan time! 

Ukoliko ste se odlučili za gotovo testo, isecite ga na sitnije komade kako bi otprilike odgovarali gorenavedenom opisu. Ako ste ipak napravili domaće testo, vreme je da pripremite vaše loptice, jer je vreme za najbolji deo. Sve što je potrebno jeste da na vaše spremljene loptice ili parčiće testa stavite po jednu zdenku, izgnječite ih zajedno kako bi se sve to sjedinilo, i voilà! Vaš naan je spreman za tiganj, gde ćete ga prižiti 2-3 minuta po strani, a nakon toga – on je gotov. Vaše vazdušaste i siraste lepinjice spremne su sa gotovo samo 5 minuta, a pojesti ih za doručak dok su još uvek vruće, iskustvo je za sebe.

@cuisine_etudiant_officiel
@tata_thermomixx

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori