Starbucks više ne naplaćuje mlečne alternative
Starbucks više ne naplaćuje mlečne alternative

Starbucks više ne naplaćuje
mlečne alternative

Biljne alternative kravljem mleku već neko vreme dostupne su u pojedinim kafeterija. Pa opet, ako i imamo izbora između više od jedne alternative – osim sojnog napitka – one se često dodatno naplaćuju. Kako nas je ovakav princip često zbunjivao, nestrpljivo smo iščekivali dan kada će se to promeniti, no nismo mislili da će on tako brzo doći. Starbucks kafeterije od sada nude mogućnost odabira mlečne alternative za vašu omiljenu kafu bez dodatne nadoknade.

U ponudi se nalazi nekoliko biljnih alternativa, pa tako za svoju kafu možete odabrati bademovo, kokosovo, ovseno ili sojino mleko. Njih sada možete poručiti bez dodatne nadoknade, čime je ovaj lanac kafeterija postao jedan od prvih koji se odlučio na ovakav korak. Dok čekamo da mnogi drugih lokalni kafići uopšte uvedu zamensku mogućnost kravljem mleku, ovim je Starbucks napravio dodatni korak ispred drugih.

Ovo je ujedno i sjajna povod za one koji do sada nisu probali kafu sa biljnim mlekom da to učine. Ukoliko niste sigurni odakle biste krenuli, we got you! Kao iskusni i česti posetioci Starbucksa, preporučujemo dve opcije. Za ljubitelje slatkih kafenih napitaka, caramel macchiato sa ovsenim mlekom je nepogrešiv izbor. Ako volite izraženu, a nežnu aromu kafe, onda je naša go-to porudžbina – blonde americano sa malo bademovog mleka – nešto što bi moglo da vam se dopadne.

Starbucks se ovog leta proširuje na nove lokacije u prestonici. Pored prostora u TC Ušće, biće otvorena još jedna kafeterija na Obilićevom vencu.

Foto: Instagram (@irisloveunicorns)

Učitati još
Zatvori