

Čokoladne kuglice do sada smo pravili u različitim varijantama, s obzirom da je ovakva poslastica jednostavna za pripremu, a dozvoljava da se njenim receptom eksperimentiše tako da kombinacije ukusa i sastojaka možete prilagoditi svojim preferencijama. Zato ovog puta pripremamo tzv. rice cake čokoladne kuglice. Rice cakes, odnosno pirinčane galete kako ih ovde zovemo, posebno su postale popularne u poslednje vreme, a najčešće se koriste kao zdravija zamena za hleb ili neke druge grickalice – ili jednostavno, kao lagana slana užina. Međutim, ovog puta im dodajemo čokolade i drugih sastojaka kako bismo napravili hrskavu poslasticu.
Sastojci (za 6 kuglica)
- 1/3 šolje bademovog (ili kikiriki) putera
- 1/4 šolje meda
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 2 pirinčane galete
- 1/2 šolje čokoladnih dugmića
- 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema
U činiji srednje veličine, pomešajte puter od badema, med i ekstrakt vanile dok ne dobijete glatku smesu. Zatim, u nju izmrtvite pirinčane galete pa pomešajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu zatim podelite kašikom na šest manjih delova pa oblikujte u manje loptice. U zasebnoj posudi, istopite čokoladne dugmiće i dve kašičice kokosovog ulja. Svaku od loptica zatim potopite u istopljenu čokoladu tako da budu prekrivene njome. Ređajte kuglice na tanjir obložen papirom za pečenje, pa ostavite u frižideru 30-40 minuta, dok se čokolada i kuglice ne stvrdnu. Uživajte!
Foto: Instagram @dadaeats