

Ako ste ljubitelji španske kuhinje, posetite novi restoran u centru Beograda – Iberico Wine & Food
Šta se desi kada se Srbin, koji je gotovo 30 godina živeo u Španiji, vrati u domovinu? Pa, ako se gastro poznavaoci pitaju – fantastična hrana inspirisana ovom mediteranskom državom, u samom srcu Beograda. Restoran Iberico Wine & Food otvoren je u julu ove godine i ubrzo zavredio velike pohvale i posećenost. Jedinstveni španski zalogaji, bogata selekcija vina – i ljubav prema restoranskom biznisu kao takvom čini ovo mesto nezaobilaznim. Zavirili smo u meni i enterijer i prvo što ćemo vam reći jeste – ponesite apetit.
Iberico Wine & Food
Na adresi Vuka Karadžića 6 nalazi se restoran Iberico Wine & Food. A šta je na meniju? Počinjemo u pravom mediteranskom stilu – doručak se služi od 10 pa sve do 12:30 časova, a uz to dobijate i kafu i sok po izboru. Možete probati baskijski doručak – omlet jaja i krompir, mediteranski – pečeni hleb, paradajz sos, maslinovo ulje i pršut. Možete uživati i u Madridskom i Andaluzijskom doručku – slomljena jaja, te prženi hleb i salmorejo.
Ono što oduševljava sve goste restorana jeste fantastična ponuda Jamón startera.
Pravi izbor za početak obroka, uz čašu kvalitetnog vina. Verdejo vino je glasna preporuka. A kvalitet je definitivno tu – možete probati brojna španska vina koja su izložena u intimnom, modernom enterijeru, obloženom u drvetu. Takođe, ukoliko želite, flašu vina možete i kupiti u samom restoranu i poneti kući. Jedinstven koncept koji upotpunjuje celo dining iskustvo – restoran Iberico Wine & Food to zna.
Što se glavnih jela tiče, sa španskim klasicima nema greške.
Paella je mnogima broj jedan u ovom restoranu – možete probati verziju sa morskim plodovima, ali i mesnu verziju. Ipak, budući da ste u španskom restoranu, savetujemo da se prepustite tapas konceptu obedovanja. Više manjih jela koje ćete deliti je idealan izbor u ovom slučaju. Andaluzijske masline, pintxosi, sirevi, gilde… Izbora je zaista mnogo. Na kraju, počastite se desertom. Baskijski čizkejk sa pistaćima je favorit lokalaca, a možete probati i sutlijaš sa cimetom, kao i španske prženice u mleku sa cimetom i sladoledom. Pun pogodak.
Foto: Instagram (@ibericowinefood / @eaudemoi)