Ukoliko (još uvek) izbegavate smokve, možda ćete ih zavoleti zbog ova tri recepta
Ukoliko (još uvek) izbegavate smokve, možda ćete ih zavoleti zbog ova tri recepta

Ukoliko (još uvek) izbegavate smokve, možda ćete ih zavoleti zbog ova tri recepta

Iako je Journal knjiga recepata ispunjena različitim (slatkim i slanim) jelima, malo je onih koji uključuju smokve. Ipak, jedan od recepata u kojima se one nalaze među glavnim sastojcima je recept za ukusne bruskete sa smokvama, džemom, sirom i pršutom. Nakon što smo ih isprobali, oduševili smo se, a potragu za još nekoliko recepata koji ih uključuju sada konačno završavamo. Razlog za to su čak tri jednostavna recepta – i to za dva jela i jedan napitak. Štaviše, iako ste ih verovatno već konzumirali, verovatno niste razmišljali da u njih dodate smokve. No, od sada će se to možda promeniti.

Recepti sa smokvama: Tri ukusne preporuke Journal redakcije


Prvi predlog: Ovsena kaša

Ovsene kaše spadaju među naše omiljene doručke. Ako i sami volite da ih pripremate u jutarnjim časovima ili nešto kasnije tokom dana, predlažemo da prilikom naredne pripreme u ovsenu kašu dodate i smokve. One će i najjednostavniji ukus kaše (poput vanile ili čokolade) učiniti mnogo boljim i punijim, a smokve možete da kombinujete i sa drugim sastojcima. Između ostalog, predlažemo da u kašu dodate maline, kao i listiće badema.

Drugi predlog: Kafa

Da li ste nekada razmišljali o kafi sa ukusom smokve? Ukoliko niste, sada je pravo vreme da joj posvetite pažnju. U pitanju je recept u kom se koriste sirup ili džem od smokava, te mleko, kafa i led. Inspiraciju za ovaj unikatni napitak smo, kao i uvek, pronašli na TikToku. Jasno je da je u pitanju piće koje zahteva malo više vremena i truda. No, kada ste ga usavršili, ova kafa će vam (možda) postati jedna od omiljenih. Pored toga, u zavisnosti od vaših preferencija, napitak može da ima blag ili jak ukus smokve.

Treći predlog: Karpaćo

Ako vas trenutno interesuju recepti sa smokvama, sigurno će vam pažnju privući i recept za karpaćo. Iako se ovo italijansko predjelo najčešće pravi od sirovog mesa ili ribe, njega možete da napravite i sa smokvama. Jelo sa smokvama koje je inspirisano ovim poznatim hladnim predjelom možete da napravite tako što ćete oguliti i izgnječiti smokve, te dodati sastojke kao što su burrata sir, pistaći, maslinovo ulje i balzamovo sirće. Jednostavno, ukusno – i definitivno autentično jelo koje ćete lako zavoleti. 

@alona_loewen

Fig Carpaccio Ingredients: • 4–5 fresh figs, peeled and halved • 1 burrata • 1/2 teaspoon salt • chopped pistachios • rocket salad • balsamic glaze • a drizzle of extra virgin olive oil

♬ son original - Phantomwise

Foto: Instagram (@domsli22), TikTok (@alona_loewen, @coffeebae97)

Učitati još
Zatvori