Doručak i desert: Overnight oats sa šargarepom i cveklom
Doručak i desert: Overnight oats sa šargarepom i cveklom

Doručak i desert: Overnight oats sa
šargarepom i cveklom

Nastavljamo sa serijom veganskih recepata naše jedinstvene food blogerke i joga instruktorke Jelene Mladenović. Prethodni njen recept bio je fokusiran na obrok bez glutena, punjeni cvetovi tikvica, koje ste komentarisali kao veoma ukusne i jednostavne za pripremu. U to ime, donosimo vam još jedan recept koji je Jelena pripremila specijalno za naš portal.

Ovaj recept odličan je način da se započne jutro, ali i da se posluži kao dezert nakon glavnog jela. Dezert se lako priprema, jedinstvenog je ukusa, a ono najbitnije jeste da čini jednu zdravu verziju poslastice.

Sastojci za recept:

120g sitnih ili samlevenihovsenih pahuljica

60g ovsenih mekinja

150g rendane šargarepe

80g očišćenih iseckanih pistaća

2 kašičice cimeta

1 kašičica đumbira

¼kašičice soli

250ml pirinčanog mleka

2 kašike tahini paste

1 kašika agave sirupa

120ml ovsenog jogurta

3 kašičice praha od cvekle

Priprema:

Foto: Jelena Mladenović

Učitati još
Zatvori