Journal.rs

Recept za domaće sneakerhead napolitanke sa čokoladom

Napolitanke sa čokoladom? Može. Sneakerhead napolitanke sa čokoladom? Već smo zasukali rukave.

Spisak namirnica i način pripreme omiljene poslastice pronađite u nastavku teksta.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 200 gr šećera
  • 100 gr maslaca
  • 200 gr crne čokolade (100 gr za krem i 100 g za prelivanje)
  • 2 kašike tahinija od susama
  • 100 gr oraha
  • 5 oblandi

Priprema

Dobro umutite jaja i šećer, a zatim u veću posudu sipajte vodi i dodajte dobijenu smesu. Kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se smesa ne zgusne (oko pola sata). Ostavite da se ohladi, potom dodajte maslac, čokoladu, tahini od susama i orahe. Pažljivo promešajte.

Stavite koru i prelijte dobijenim kremom. Ponoviti postupak sa svih pet kora (oblandi). Prvu staviti okrenutu ka gore, a poslednju ka dole. Nakon toga, stavite odozgo providnu foliju ili pak papir za pečenje i uvijte. Gotove oblande lagano pritisnuti, odnosno po mogućnosti odozgo staviti tacnh. Ostaviti na hladnom Ujutru iseći koru na manje komade.

Ugrejte crnu čokoladu prethodno pomešanu sa maslacem, a zatim četkom premažite napolitanke dobijenom smesom. Ostavite da se ohladi.

Vaše napolitanke su spremne, a kao i svake srede kada je dekoracije u pitanju preporučujemo da na gotovo napolitanke pospete malo šećera u prahu i ispišete kratko i jasno – „air“, aludirajući na sada već prepoznatljivu sneakerhead filozofiju.