How to: Knedle sa tofu sirom i šumskim voćem
How to: Knedle sa tofu sirom i šumskim voćem

How to: Knedle sa tofu sirom i
šumskim voćem

Slatke knedle u tradicionalnom obliku pronalazimo punjene sa šljivama. One se mogu jesti u bilo koje doba godine i predstavljaju savršeni desert uz kafu ili čaj. Ovo comfort jelo na prvi zalogaj deluje kao da iziskuje previše truda i vremena, ali to nije slučaj. Iako se za njegovu pripremu uglavnom koriste jaja i maslac, za knedle koje danas pripremamo ove namirnice nisu potrebne.

Pored bobičastog voća, naglasak u ovom receptu je na tofu siru. On se pravi od sojinog mleka i odlična je zamena za one koji ne konzumiraju mlečne proizvode. Njega je moguće pronaći u svim bolje opremljenim radnjama, a njegova upotreba ovaj recept čini veganskim. Tofu sir koji se koristi za pripreme kolača ima oznaku svileni, a upravo takav je i ukus ovih knedli.

Sastojci

  • 250g tofu sira
  • 120g brašna
  • šećer
  • smrznuto šumsko voće
  • prezle
  • cimet

Priprema

Sjedinite tofu sir, brašno i malo šećera i mešajte sve dok ne nastane kompaktna masa nalik na testo. Pospite malo brašna na radnu površinu i od testa napravite loptice. U sredinu svake prstom napravite udubljenje i u njega smestite po jednu krupniju voćku. Laganim potezom zatvorite udubljenje tako da gledano od spolja ne bude vidljivo.

Loptice uvaljajte u brašno i stavite u ključalu vodu. Ostavite ih najviše pet minuta, a zatim izvadite. Knedle uvaljajte u mešavinu od prezle, šećera i cimeta. Po želji, uz njih možete servirati i podgrejano bobičasto voće koje vam je ostalo čime će ono dobiti teksturu nalik na džem. Ukoliko se odlučite za dodatni korak, u skuvano voće dodajte malo šećera i kukuruznog skroba.

Foto: Instagram @ler.hlv

Učitati još
Zatvori