Journal.rs
čizkejk sa slanom karamelom

Očekujete iznenadne goste? Za pripremu mini čizkejka od slane karamele neće vam biti potrebno previše vremena

Ukoliko ste u potrazi za jednostavnim desertom čija priprema ne zahteva previše vremena i sastojaka – čizkejk sa slanom karamelom predstavlja idealnu opciju za vaše naredno eksperimentisanje u kuhinji. Za razliku od drugih verzija ove popularne poslastice, poput čizkejka sa breskvom ili jabukama, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @millsandbuns čizkejk sa slanom karamelom pravi se i poslužuje u manjim staklenim posudama. Poput recepta za tiramisu u čaši, za pripremu ovog kolača nije vam neophodno iskustvo u kuhinji. Ipak, sa obzirom na to da je njegova glavna karakteristika neodoljivi ukus, recept za čizkejk u čaši postaće vam jedan od omiljenih.

Sastojci


01. Za koru

  • 20g otopljenog putera
  • deset kafenih kašika mlevenog keksa

02. Za punjenje

  • 100g krem sira
  • 60g slane karamele
  • 75ml krema za pripremanje šlaga
  • 25g šećera u prahu
  • morska so

Priprema


Pomešajte otopljeni puter i mleveni keks, a potom ih utisnite u tri manje staklene posude. Kako biste napravili fil, umutite krem sir i slanu karamelu. U odvojenoj činiji umutite kremu za pripremanje šlaga i šećer u prahu sve dok se ne formira čvrsta pena. Potom penu postepeno dodajte u fil sa krem sirom i slanom karamelom.

Nakon toga, stavite sloj fila preko biskvita i na vrh dodajte još malo slane karamele, te prstohvat morske soli. Ipak, savetuje se da mini čizkejk ostavite najmanje dva sata u frižideru kako bi se u potpunosti ohladio.

Foto: Instagram (@millsandbuns)