Verujte nam da želite da probate Pumpkin Spice Epresso Moctini
Verujte nam da želite da probate Pumpkin Spice Epresso Moctini

Verujte nam da želite da probate
Pumpkin Spice Epresso Moctini

Dobrodošli u #soberoctober.

Prvo ćemo vam objasniti definiciju reči moctini – to je zapravo bezalkoholno piće koje se servira, i ukusom podseća na martini.

Zašto baš Pumpkin Spice Espresso Martini? Zato što je oktobar takodje mesec u kojem svi iščekujeno Halloween, a bundeve su neizostavni deo početka jeseni. Obavezno jedno jutro (ili podne) napravite sebi ovaj kafeni napitak, i servirajte ga u čaši za martini. Ceo proces je zapravo vrlo classy, a možete ovo nesvakidašnje piće poslužiti i nekim posebnim gostima.

Pumpkin Spice Espresso Moctini
@cafecinta

Sastojci za Pumpkin Spice Espresso Moctini

  • 2/4 šolje bezalkoholnog napitka (NA spirit je piće koje ukusom i procesom proizvodnje podseća na alkoholno piće, ali ne sadrži alkohol. U receptu je korišćen bezalkoholni napitak brenda @seedlipdrinks , a vi možete koristiti bilo koji)
  • 1/4 šolje pumpkin spice sirupa (možete kupiti gotov sirup, a možete ga napraviti i sami. Njegovi glavni sastojci su: svetlo braon šećer, pire od bundeve, ekstrakt vanile, so i voda)
  • dupli shot espresso kafe
  • vrlo mala doza ekstrakta od vanile
  • *opciono: karamel sos i petit beurre keks za dekoraciju oboda čaše
Pumpkin Spice Espresso Moctini
@piarequejo

Priprema

Prvo stavite svoju čašu za martini u zamrzivač. Zatim, dodajte sve sastojke u šejker sa ledom, i mućkajte (optimalno) nekih 30 sekundi. Zatim, promućkan sadržaj prespite u ohladjenu čašu i ukrasite sa par zrna kafe. Preporučljivo je da obod čaše umočite u kombinaciju karamel sosa i izmrvljenog petit beurre keksa, pre nego što je stavite u zamrzivač. Ovim doprinosite celokupnom ukusu, ali i sjajnoj dekoraciji. Nakon svih ovih koraka, vaš Pumpkin Spice Espresso Moctini je zvanično spreman za degustaciju.

Sigurni smo da će vaši gosti osetiti pravu dozu hedonizma nakon što im servirate ovaj napitak, a ukoliko ste ovog vikenda sami – u tom slučaju razmazite isključivo sebe.

*Recept je preuzet sa IG profila @olivianoceda , koja je poznata po vrlo estetičnim i zanimljivim receptima. Jedan njen smo vam već predstavili, a u pitanju je zelena pasta sa tikvicama i spanaćem.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori