Zelena pasta sa tikvicama i spanaćem za prvi dan jeseni

Zelena pasta sa tikvicama i
spanaćem za prvi dan jeseni

It’s official – počela je jesen.

Dobrodošli u sezonu Timberland čizmi i kaloričnije hrane – nadamo se i pojačanih treninga. Za prvi dan jeseni naš odabir je zelena pasta sa tikvicama i spanaćem. Pastu po ovom receptu mogu da jedu i vegeterijanci, kao i oni sa intolerancijom na gluten.

Zelena pasta sa tikvicama i povrćem

Sastojci

Nakon što ste odabrali pastu koju preferirate, vreme je da krenemo sa pripremom sastojaka. Za zelenu pastu sa tikvicama i spanaćem potrebno vam je:

  • 2 tikvice
  • 1 ljubičasti luk
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 šolje kokosovog mleka
  • 1/2 iscedjenog limuna
  • 1 šaka spanaća
  • 1 šaka bosiljka
  • svež parmezan (ili veganska verzija parmezana)
  • so, biber, maslinovo ulje
Priprema

Kako se priprema zelena pasta?

Skuvajte pastu, i ostavite 1/4 šolje vode u kojoj je skuvana sa strane. Oljuštite svoje dve tikvice i lepo iseckajte obe vrste luka. Dodajte maslinovo ulje u tiganj, i nakon što se zagreje ubacite tikvice i ljubičasti luk i držite na tihoj vatri dok ne smekšaju. Zatim dodajte i običan luk na par minuta a odmah za njim i kokosovo mleko.

Nakon toga dodajemo spanać i bosiljak, pa sve mešamo dok se ne sjedini. Smesu zatim prebacite u blender i dodajte 1/4 skuvane vode koju ste na početku sklonili sa strane. Počnite sa manjim dodavanjem vode i procenite, jer ne želite da sos bude previše vodenast. Izblendajte sve zajedno pa vratite zeleni sos na zagrejani tiganj, ponovo na tihu vatru. U tiganj zatim ubacite sok od limuna i svež parmezan, i na kraju skuvanu pastu. Kada prespete gotovo jelo u tanjir, preko možete da stavite svež bosiljak i još parmezana. Uživajte!

*Recept je preuzet sa IG profila @olivianocera

Foto: Instagram, Unsplash, Pixels

Učitati još
Zatvori