Tart sa šparglama i Grijer sirom je nešto što ćete poželeti da probate – imamo recept
Tart sa šparglama i Grijer sirom je nešto što ćete poželeti da probate – imamo recept

Tart sa šparglama i Grijer sirom je nešto što ćete poželeti da probate – imamo recept

Uz korišćenje kvalitetno odabranih sastojaka i malo kulinarske kreativnosti, svako jelo može postati pravo remek-delo. Upravo imamo jedan takav recept. Tart sa šparglama i Grijer sirom je prava gastro senzacija. Ovaj recept, koji spaja svežinu špargli, bogat ukus Grijer sira i slatkasti ton balzamičnog preliva je prava rapsodija ukusa. Upravo zato što je nesvakidašnje, verujemo da će svako poželeti da proba ovo jelo. Donosimo recept.

Sastojci:

  • 1 do 2 lista lisnatog testa
  • 2 do 3 šolje Grijer sira, sveže rendanog
  • 700 g špargli, očišćenih*
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber

Balzamiko dresing:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica Dijon senfa
  • prstohvat soli i bibera
  • 1 kašičica Balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica meda

How to: Tart sa šparglama i Grijer sirom

Kako biste napravili pitu, prvo je potrebno da se napravi Balzamiko dresing. Vrlo je lak za pripremu. U jednu posudu sipajte sve sastojke potrebne za dresing i promešajte. Sada prelazimo na pravljenje pite. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje i stavite odmrznute listove lisnatog testa na pleh. Viljuškom probodite testo svuda po sredini, ali ne po ivicama. Pecite testo dok ne postane blago zlatno, oko 12 do 15 minuta. Kada je testo pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite ga da se malo ohladi. Zatim, preko njega dodajte Balzamiko dresing, i ravnomerno razmažite po testu. Špargle ravnomerno rasporedite po testu, zatim preko njih dodajte rendani Grijer sir. Preko toga dodajte malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Sve to vratite u rernu, i pecite još 15 do 20 minuta, ili sve dok špargle ne postanu mekane. Izvadite tart iz rerne i ostavite da se ohladi. Prelijte ga još jednom Balzamiko dresingom, pa iseckajte i poslužite.

Foto: Instagram @bluejeanchef/@chefsofiaa

Učitati još
Zatvori