Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza predstavlja gastro dragulj sezone
Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza predstavlja gastro dragulj sezone

Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza
predstavlja gastro dragulj sezone

pizza o’clock 


Svega par dana nakon oficijalnog početka letnje sezone, beogradski Agent 011 našao se na romantičnoj lokaciji koja je podsećala na bajkovite obode isto toliko čarobne Italije. Skupivši sve svoje utiske na samom kraju večeri, saopštio nam je da se Napulj na neki način doselio u Beograd, i to kroz opojne ukuse svog tradicionalnog jela, pice. Narvano, potpis koji se krije iza novog mesta sa must-visit liste, jeste PIETRA Pizza & Cucina ali ovog puta uz Terrazza epitet.

Picerija PIETRA obradovala nas je svojom trećom loakcijom, samo nekikoliko meseci nakon otvaranja lokala u West 65 konceptu. Pored izvrsne kuhinje i jedne od najboljih pica u gradu, poznata gastro oaza je uz svoje ime prisvojila i terasu s jednim od najlepših pogleda u gradu, smeštenu na Malom Kalemegdanu. Stoga, donosimo sve detalje i utiske s nezaboravnog otvaranja male Italije, u Beogradu.

To: Belgrado
From: Napoli


Naime, jedna od najobožavanijih picerija u Beogradu PIETRA, nakon tri godine svog poslovanja, baš na dan svog rođendana otvorila je treći restoran. Za sada, PIETRA sebi prisvojila je lokaciju na Vračaru, kao svoj prvenac, Novom Beogradu, a sada i na Dorćolu uz Mali Kalemegdan. Ambijent smešten unutar jedne od najočuvanijih istorijskih tvorevina belog grada, savršeno je predočio i komponentu dugovečnosti koju PIETRA nosi sa sobom.

Svaka PIETRA govori svoju priču. Ona na Vračaru predstavlja enterijerno oličenje takozvane clean estetike, Novi Beograd izabrao je nešto tamniju kolor paletu i omiljeno mesto za corpo ručak. Dok Terrazza zagovara bezgranično leto praćeno zanosnim ritmovima muzike, romantičnim zalascima i naravno izvrsnom hranom.

Možda i jedan od najlepših pogleda u Beogradu jeste onaj sa PIETRA Terrazze. S obzirom na to da sa svog ušuškanog mesta u prugastim plavo-belim stolicama koje dozivaju mediteran, možete videti gotovo svaki deo grada.

apperativo? 


Leto u Beogradu, nezaboravni zlatkasti zalasci i odlična hrana želeli su samo jedno, PIETRA Terrazzu. Kako italijani zagovaraju, sada već dobro poznati, dolce vita narativ znali smo da će nova lokacija obožavane picerije komunicirati isto. Uživanje u opuštenim konverzacijama sa dragim ljudima, koje se iz samo jednog pića pretvore u dvosatnu sedaljku sa neočekivana četiri koktela i dva specijaliteta, pod koje naravno ubrajamo picu, jeste baš ona priča koju savršeno zaokružuje PIETRA Terrazza. Takozvani apperativo koji se veoma brzo pretvori u nezaboravi ručak, praćen isto toliko kvalitetnim koktelia, jeste sve ono što vas očekuje u odajama nove lokacije.

Naravno, PIETRA ne bi bila ono što jeste, da nam nije priredila još jedan novitet uz otvaranje nove lokacije. Ovog puta to će biti lagane žurke, praćene koktelima i naravno dobrom picom, koje će se održavati pokraj visoke kule.

bentornata a casa


Iako PIETRA dominantno širi svoje adrese, kavlitet i doslednost svojim specijalitetima, ostaje kontinuinalna. Ono što se definitivno može garantovati u odajama ovih lokala, jeste jedna od najboljih pica u gradu. Bila to Margherita, Napoli ili Quattro Fromagi, ne možete pogrešiti. Svaki od ovih specijaliteta govori zaseban jezik i povezuje nas sa neistraženim delovima Napulja. PIETRA nije obična picerija, ona čini čitav univerzum jedinstvenih i nezaboravnih ukusa koji svojim korenima datiraju iz bogate Italije – poentirajući Dolce vita.

Povodom otvaranja treće lokacije, razgovarali smo sa Goranom Abramovićem, suvlasnikom obožavane picerije i nagrađivanim pica majstorom. Koji je, između ostalog, osvojio titulu svetskog šampiona u pravljenju tradicionalnih napolitaknskih pica u Napulju. Treća lokacija zančila je samo jedno, tri upitnika, i pitanja čiji smo odgovor željno isčekivali.

Journal intervju
3×3
/ w Goran Abramović /


1 | Svega par meseci nakon otvaranja druge lokacije i novog poglavlja na Novom Beogradu, stigla je i PIETRA Terrazza. Te nas interesuje, kako iz vaše perspektive glasi savršeni recept za uspeh, ali i jednu o najboljih pica u gradu?

Za mene, uspeh je konkretan rad, kontinuirani fokus u poslu koji se radi i naravno ceo tim ljudi koji sa nama posluje već tri godine je za njega zaslužan. A za najbolju picu u gradu – to je iskustvo, to je ljubav i to je PIETRA.

2 | Nova lokacija predstavlja i sasvim novi početak. Šta nam on donosi i da li možemo očekivati neke novitete u meniju?

Noviteta u meniju neće biti, ostajemo dosledni svojoj standardnoj priči – uz picu i koktele. Nova lokacija definitivno donosi jedan od najlepših pogleda u Beogradu, na Savu i Dunav, a u budućnosti planiramo zanimljive lagane žurke uz koktel bar nadomak kule.

3 | Za kraj, koje pice predstavlja neizostavne PIETRA favorite i must-try specijalitete?

To su definitivno Marinara i Margherita.

 

Foto: Privatna arhiva

Učitati još
Zatvori