

Vrući tiramisu latte, ledeni tiramisu latte ili Crema Caffè? Ovaj bar ima sve što fanovi kafe mogu poželeti
Tiramisu u poslednjih nekoliko godina viđamo svuda. Ali, ne samo kao desert u ponudi restorana i poslastičarnica, već kao glavnu inspiraciju za brojna nova jela i napitke. Retko koga njegova prepoznatljiva kombinacija kafe, kakao praha i kremaste teksture ostavlja ravnodušnim. U tiramisu trendu ističe se Piccolo Panini Bar iz Melburna, koji je tiramisu pretvorio u nekoliko pažljivo osmišljenih napitaka i time oduševio svoje goste.
Piccolo Panini Bar prepoznat je kao mesto koje uspešno spaja duh italijanske tradicije s modernim pristupom pripremi napitaka i poslastica. Uz sendviče – na kojima je glavni fokus – aktuelna ponuda inspirisana tiramisu kolačem trenutno privlači veliku pažnju, posebno na društvenim mrežama. U centru pažnje našla su se tri proizvoda – Hot Tiramisu Latte, Iced Tiramisu Latte i Crema Caffè.
Raj za ljubitelje tiramisu kolača
Iako u ponudi imaju i klasičan tiramisu, te čak i krofne punjene kremom od tiramisua, tri proizvoda su posebno oduševila sve goste.
Iced Tiramisu Latte nudi osveženje u letnjim danima, ali istovremeno zadržava sve karakteristike autentičnog tiramisua. Espresso se meša s mlekom i tiramisu kremom, uz dodatak leda. Završni sloj kreme pruža kontrast kada je reč o teksturama.
S druge strane, Crema Caffè evocira nostalgične ukuse Italije. Radi se o gustom kremastom napitku, ali u isto vreme i desertu koji se konzumira pomoću kašike, a koji je baziran je na espresso kafi. U Piccolo Panini Baru ga predstavljaju kao doživljaj koji vraća u detinjstvo ili na italijanske ulice, gde je Crema Caffè neretko prvi izbor u kafićima. Idealan je za letnje dane i donosi spoj kafe i sladoleda. Upravo zato – izgleda neodoljivo.
Hot Tiramisu Latte je topli napitak koji kombinuje bogatstvo espresso kafe s kremastim elementima. Štaviše, upravo oni podsećaju na poznati italijanski desert. Piće je dekorisano slojem kakao praha. To dodatno pojačava utisak da je u pitanju desert. Topla verzija je posebno popularna među gostima koji žele nešto slatko nakon obroka i – naravno – u hladnijem periodu godine.