Kako je samostalan život napravio od mene master šefa
Kako je samostalan život napravio od mene master šefa

Kako je samostalan život napravio
od mene master šefa

Pred kraj prošle godine sam se konačno odselila od mojih. I postala jedna od onih nosačica šerpi i plastičnih posuda – mami nosim prazne, a vraćam pune. Upoznali su me i svi dostavljači u novom kraju. Bila je to pomalo monotona, ponekad junk, ali u proseku korektna ishrana, uz čvrsto obećanje sebi da ću jednog dana stvarno početi da jedem zdravije, kada nađem vremena.

Philips Airfyer XXL

A onda su u januaru dve koleginice počele svaki dan da pričaju o airfryer-u kojim su častile sebe za praznike. U aplikaciji su razmenjivale recepte i donosile da probamo šta su sve spremile u njemu brzo i lako, bez suvišne masnoće: lazanje, mafine, pečeno pile, fokaću. Toliko se o njemu pričalo u  kancelariji da su i meni počele da iskaču reklame na Instagramu. I znate šta, odlučila sam da i ja dam sebi šansu jer sam odjednom pomislila da bi ovaj cool uređaj mogao da napravi preokret u mom samačkom životu.

Pet meseci kasnije…

Pet meseci kasnije, imam profil na NutriU aplikaciji sa omiljenim receptima, a pile s krompirićima je porodični ručak jednom mesečno – ovog puta, kod mene. 

Moja transformacija se odvijala neverovatnom brzinom. Po savetu koleginica i prijatelja (ispostavilo se da mnogi imaju airfryer, ali nisu hteli da mi kažu) odlučila sam se za Philips Airfryer XXL. Ispostavilo se da je to bio pravi izbor jer sve ono što me je nekada odbijalo od kuvanja s njim je postalo jednostavno, brzo i lako, uz pravo uživanje. 

U osnovi, airfryer koristi vruć vazduh za pečenje i prženje sa malo ulja ili sasvim bez ulja. Dakle, u startu je zdravije, sa do 90% manje masnoće. S tim što je ovaj model jedini airfryer na tržištu sa tehnologijom koja odvaja i višak masnoće. To, na primer, znači da za 24 minuta dobijem tri savršeno sočna, hrskava pileća bataka. I to sa 50% manje zasićenih masti koje je meso pustilo. Pritom nema prskanja, uprljanih šerpi i ulepljene rerne. Svi delovi su bez teflona, a peru se jednostavno u mašini za sudove.

Philips Airfyer XXL

U prošlosti su svi moji prvi kulinarski pokušaji završavali u kanti ili bi ih tata pojeo “da se ne baci”. Ovog puta, moj prvenac iz airfryer-a – pileće grudi sa grilovanim povrćem. Bio je toliko ukusan da sam zvala društvo da isproba, a bio je red da se malo i pohvalim.

Na Tiktoku vidim da se drugima dešava da hrana u airfryer-u ponekad zagori spolja. Ili bude nedovoljno skuvana ili pečena iznutra. Meni se to nikada nije desilo. Jer jedinstvena patentirana Philips tehnologija Rapid Air i dizajn u obliku morske zvezde sa donje strane posude omogućavaju da vazduh cirkuliše. Tako da je svaki deo ravnomerno pečen, čak i kod celog pileta.

I znate šta, tek sada shvatam koliko je izbor hrane koju sam naručivala za dostavu bio monoton i ograničen.

Šta sam sve otkrila u NutriU aplikaciji?

U NutriU aplikaciji otkrila sam toliko inspirativnih recepata po tematskim sekcijama. Sortiram ih kako meni odgovara, filtrirajući sadržaj kada želim na primer veganski recept, zdrav obrok, poslasticu ili hleb. Inače, svaki recept sadrži nutritivne informacije, a kako sam krenula da brojim kalorije i grame proteina, možda uskoro postanem healthy food influencer. Najviše od svega me iznenadilo kako mi je uspeh sa svakim novim receptom podigao samopouzdanje i ohrabrio me da eksperimentišem. Usuđujem se da menjam i mešam sastojke mimo recepata koje nalazim u aplikaciji. Kada sam na nešto posebno ponosna, razmenim ideju sa ostalim članovima NutriU kluba.

Philips Airfyer XXL

Philips Airfyer XXL

Iako je airfryer sa korpom d 1,4 kilograma i kapacitetom posude od 7,3 litra namenjen za porodice, pokazao se kao pravi izbor i za moje malo domaćinstvo. Ostatke obroka u njemu jednostavno zagrejem tako da ne moram da kuvam svaki dan. A često zovem društvo na klopu, jer zašto da krijem svoj novootkriveni talenat.

Philips Airfyer XXL

Da biste stekli utisak koliko mi je vremena potrebno za večeru za šestoro, evo kako to izgleda. Propržim prvo čeri paradajz osam minuta u airfryeru, i dok seckam bosiljak za chutney, fileti lososa su gotovi u drugoj turi za 10 minuta. Ukus kao u najboljem restoranu, a tajne sastojke znam samo ja, novi omiljeni master šef u društvu. Najnoviji hit su nam mladi krompirići iz airfryera. Poprskam ih uljem, dodam malo morske soli i ruzmarina i za 15 minuta izručim u činiju to hrskavo savršenstvo.

Najbolji dodatak koji sam kupila kao dodatnu opremu je korpa za pečenje. Pogodite šta uvek nosim mojima kad idem u goste? Mediteranski hleb sa maslinama i neodoljivom koricom koji sam ispekla u airfryeru za 22 minuta i apple crumble koji je nešto kao popularna sipana pita s jabukama, a gotov je za 40 minuta.

Ako i vi mislite da nemate vremena, talenta, ni inspiracije za kuvanje, sigurna sam da će Philips Airfryer XXL srušiti sve izgovore. Samo mu dajte šansu i napraviće od vas najboljeg šefa u društvu i familiji.

Više informacija o Philips Airfyer XXL proizvodu pronađi na zvaničnom sajtu brenda.

Autorka teksta: Milica (35), preduzetnica

Učitati još
Zatvori