Spoj hranljivog i ukusnog. Donosimo recept za „all your greens“ pastu
Spoj hranljivog i ukusnog. Donosimo recept za „all your greens“ pastu

Spoj hranljivog i ukusnog. Donosimo recept za „all your greens“ pastu

Svesni smo da u jesenjim danima prirodno žudimo za hranljivim, comforting obrocima, ali da smo istovremeno u Charlotte York stanju uma (hvala, Gen Z) – i da je septembar označio onaj početak koji uglavnom vezujemo za januar, a koji se tiče zdravih rutina (i obroka). Kao spoj hranljivog, a zdravog, pronašli smo recept koji je brzo postao naša lunchtime opsesija. Reč je o pasti koja se brzo sprema, koja je nutritivno bogata, a koju možete spremiti i unapred i nositi je na posao. Danielle Brown (@healthygirlkitchen) otkrila je ultimativni način da u jedan obrok uklopimo što veći broj nutrijenata. Reč je o All your greens receptu za pastu, koji pored toga što izgleda estetično i šareno, nosi brojne zdravstvene benefite. 

Eat your greens

Ako ga osluškujemo, znaćemo da naše telo žudi za obrocima koji su u fokusu imaju voće i povrće. Sa 75 Hard izazovom i generalnom željom da se osećamo zdravo, poletno, inspirisani da u obroke uvrstimo što je više moguće kvalitetnih namirnica. All your greens pasta upravo je ono što nam je trebalo. Kombinacija graška, spanaća, brokolija u kremastoj smesi spojena sa pastom čini ovaj obrok našim sledećim izborom za zdrav i ukusan ručak.

all your greens pasta
all your greens pasta

Sastojci

  • 300 gr paste po izboru
  • Kašika maslinovog ulja
  • Crni luk
  • Beli luk
  • 300 gr brokolija
  • 160 gr zamrznutog graška
  • 160 gr kelja ili spanaća
  • 160 gr svežeg bosiljka
  • 5 gr svežeg peršuna
  • Šolja mleka po izboru (oko 230 ml)
  • Pola šolje vode u kojoj se kuvala pasta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica soli
  • Malo bibera
  • Malo sira po izboru
All your greens pasta
All your greens pasta
all your greens pasta
all your greens pasta

Priprema

  • U tiganju na srednjoj temperaturi pomešajte crni i beli luk, brokoli, grašak, kelj/spanać na maslinovom ulju
  • Izdinstajte desetak minuta, dok povrće ne omekša
  • Izdinstano povrće stavite u blender sa bosiljkom, peršunom, mlekom, pasta vodom, limunom, soli i biberom
  • Izblendajte sve zajedno
  • Skuvajte pastu po izboru
  • Sos spojite sa pastom i dodajte sir
  • Sve dobro izmešajte
  • Servirajte – i uživajte!
Učitati još
Zatvori