

Another day, još jedan predlog brzog brunch obroka koji je jednostavan za pripremu, a ukusan i zdrav. Ovog puta pripremamo zapečena jaja – odnosno oeufs cocotte. Reč je o francuskoj recepturi pripreme jaja u rerni, uz dodatak sastojaka po ukusu. Mi smo se odlučili za jednostavnu verziju, ali po želji možete dodati šta god vam srce poželi tog dana (ili, šta god vam frižider ponudi). Od slanine do povrća, oeufs cocotte prihvataju sve.
Sastojci
- 2 jaja
- maslinovo ulje
- rendani kačkavalj
- 100 ml mleka
- so
- biber
- senf
- Aplina sinfonija mešavina salata
Priprema
U manju šerpu razbijte dva jaja, pa zatim dodajte 100 ml mleka, kašiku maslinovog ulja i kašičicu senfa (po ukusu, možete dodati više ili manje). Preko dodajte rendanog kačkavanja po želji ili mrvljenog sira, pa posolite i pobiberite. Šerpicu zatim ubacite u vatrostalnu posudu koju ćete zatim napuniti takozvanom bain marie, odnosno vrelom, ključalom vodom. Sve zajedno stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, pa pecite 15-20 minuta, u zavisnosti od željene konzistencije jaja. U tanjir zatim stavite Aplina sinfonija mešavinu salata, pa dodajte seckanih rotkvica, a onda posolite i po želji dodajte maslinovog ulja. Zapečena jaja i salatu možete jesti uz krišku tostiranog ili prepečenog hleba, premazanog puterom. Uživajte!
Foto: Instagram @manonlegreve