Work + coffee o’clock: Tri kafića u Novom Sadu sa dobrom kafom – i ambijentom za rad
Work + coffee o’clock: Tri kafića u Novom Sadu sa dobrom kafom – i ambijentom za rad

Work + coffee o’clock: Tri kafića u Novom Sadu sa dobrom kafom – i ambijentom za rad

Prethodnog proleća, obišli smo Beograd u potrazi za kafićima pogodnim za remote rad. Sada, iskoristili smo priliku da provedemo nekoliko out of office dana kako bismo istražili Novi Sad, pa smo popisali kafiće u gradu koji bi nam zamenili kancelariju ili radni kutak kod kuće.

Zenit

Novosađanima je knjižara Zenit dobro poznato mesto, s obzirom na to da ovaj jedinstven konceptualni prostor nudi mnogo više od dobre kafe i ugodnog ambijenta za rad. Uz brojna domaća izdanja iz različitih oblasti, od popularne književnosti do stručne literature, ovde možete pronaći i proizvode lokalnih radionica – kako onih koji se bave dizajnom garderobe ili nakita, do onih koji kreiraju unikatne dekorativne predmete. Osim toga, Zenit neretko organizuje različite vrste dešavanja, pa čak i filmske projekcije. Na preporuku lokalaca, savetujemo da, uz kafu ili čaj, probate i kolače iz njihove kuhinje.

Filipenko

Coffee bar Filipenko je novootvoreno mesto u Novom Sadu, ali već pri prvom odlasku je postalo jedno od omiljenih. Sa njihovog menija posebno izdvajamo sočan banana hleb, pripremljen bez jaja i maslaca, a koji stiže iz pekare Ninin hleb. Ukoliko u Filipenko dolazite na brunch, onda je vegetarijanski sendvič naša preporuka, a za njegovu pripremu takođe je korišćen domaći hleb iz pomenute pekare, napravljen prema porodičnoj recepturi i sa prirodnim kvascem. U pauzi od rada možete probati sirove kolače bez šećera, idealne za užitak uz kafu.

novi sad
novi sad

Izlet

Iako skriven među zelenilom Dunavskog parka, Izlet nije nikakva tajna među Novosađanima. Naprotiv, ovaj maleni kafić jedno je od omiljenih pa zato morate biti posebno vredni kako biste pronašli slobodno mesto. Ipak, ukoliko u tome uspete, nema sumnje da vas čeka produktivan dan. Tokom predstojećih kišnih meseci, teško je zamisliti bolji ambijent za rad od ugla kraj prozora u Izletu, upotpunjen nekim od kafenih napitaka iz njihove ponude.

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori