Journal vodič: Pet kafića u Beogradu idealna za sve koji rade remote
Journal vodič: Pet kafića u Beogradu idealna za sve koji rade remote

Journal vodič: Pet kafića u Beogradu
idealna za sve koji rade remote

Ukoliko ste nekada bili u prilici da radite od kuće, onda znate da ovakva priroda posla može imati mnogih pogodnosti, ali da postoje i određene prepreke. Iskustvo nam govori da, uprkos određenoj slobodi koju ovakva radna dinamika pruža, neretko može postati ograničavajuća pre nego podstičuća okolnost. Time pre svega mislimo na činjenicu da – jednostavno rečeno – kod kuće nismo podjednako produktivni kao što bismo to bili u radnom okruženju.

U tim situacijama, jedna mogućnost jeste pronalaženje coworking prostora. Druga opcija, i ona ka kojoj mi češće naginjemo, jeste odlazak u obližnji kafić. S obzirom da smo u neprestanoj potrazi za beogradskim kafeima koji će postati zamena za kancelariju, do sada smo bili u prilici da svoju produktivnost okušamo u nekoliko njih. Neke od favorita izdvajamo u nastavku.

Kozmetičar

Kafe Kozmetičar smešten je u skrovitim vračarskim ulicama, pa ga na prvi pogled možda nećete uočiti. Ipak, unutra vas čeka šarenoliki prostor ispunjen dekorativnim elementima koji kreiraju cozy ambijent, zbog čega se na trenutak možete osetiti kao kod kuće. Međutim, u delu sa velikim dugačkim stolom verovatno ćete sresti druge radilice koje biraju baš ovaj kafe za svoje radne zadatke. Zato je Kozmetičar naš prvi izbor kada tražimo idealan balans između homeoffice atmosfere.

GIR Café

U ulici Trešnjinog cveta broj 5 nalazi se GIR café, koji zajedno sa GIR store-om predstavlja jedinstven konceptualni prostor. Minimalistički enterijer, te svedena paleta i elegantni dizajn celokupnog kafića ono je što nas vraća u GIR café. Time pre svega mislimo na čaše i šolje u kojima vam stiže poručeno piće ili kafa, a koje su ostvarenje svih naših Pinterest snova. Ukoliko preferirate večernje radne sate, u GIR-u vas čeka i izvrsna selekcija vina. Just saying.

Zoom Art Cafe & Photo Studio

Osim što je primarno zamišljen kao fotografski studio, Zoom je i prostor za ispijanje kafe i rad. Time ovaj studio-kafe nudi jedinstvenu radnu atmosferu, a prvobitno bismo ga preporučili upravo kreativcima i umetnicima, s obzirom da ćete ovde sresti mnoge kolege iz različitih kreativnih oblasti. Industrijalistički enterijer „utopljen“ kožnim foteljama i drugim šarenim komadima nameštaja svakako je dovoljan argument za nas da ovde provedemo radne sate.

Veza

Kafić VeZa predstavlja jedan od retkih u Beogradu koji se može pohvaliti isključivo veganskom ponudom na svom meniju. Dakle, konačno smo našli mesto gde, pre poručivanja kafe, nećemo pitati: „Imate li biljnog mleka?“ – ovde se to podrazumeva. U obliju zelenila i uz ukusne veganske i vegetarijanske zalogaje, produktivnosti neće manjkati.

Meduza

Kafić Meduza smešten je na Dorćolu, a zamišljen kao svojevrsna bar-galerija gde ćete često biti u prilici da vidite radove lokalnih umetnika i fotografa. Osim ukusne kafe i kolača, u Meduzi ćete pronaći i najrazličitije varijacije džin-tonika, što je bezmalo jedan od glavnih aduta ovog mesta. Drugi je taj što na izvestan način gaji duh Barselone, pa možda to bude baš ono što vam je potrebno u dugim radnim satima, kada biste radije bili na plažama pomenutog španskoh grada.

Foto: Instagram (@gir.cafe / @zoomstudio.rs)

Učitati još
Zatvori