Modla 180°C i skrivena dvorišta Dorćola 
Modla 180°C i skrivena dvorišta Dorćola 

Modla 180°C i skrivena
dvorišta Dorćola 

Ovo je priča o jednom skrivenom dvorištu donjeg Dorćola. Dvorištu koje je projektovala Jelisaveta Načić davne 1924. godine. Ušuškano je u ulici plišanih lipa, možda najkraćoj u Beogradu, ali dobro poznatoj svakom taksisti – ulici Komnen Barjaktara. Da li je Jelisaveta imala ideju o nekom humanijem životu? Životu u kom smo okrenuti jedni ka drugima i delimo sveže ispečen kolač uz popodnevnu kafu ispod oraha. Ove skrivene oaze polako nestaju iz srca Starog grada, a sa njima i čuveno pitanje „Imaš li jedno jaje na zajam?“.
A šta je Modla 180°C?
To su ukusi otrgnuti od prošlosti i smešteni u sadašnjost, u istu tu ulicu. Ime brenda ne govori samo o toploti na kojoj se peku kolači. Ono nas podseća da je nekada neophodno da se okrenemo za 180°C i promenimo pravac ukoliko želimo da pratimo snove. Recept je važan, ali on nije srce kolača. Najsladji nije kolač koji ima najviše šećera, nego onaj koji je napravljen sa najvećim strpljenjem, uživanjem i onaj koji sadrži alhemijski sastojak – ljubav.
Pustite mašti na volju i korak niz ulice donjeg Dorćola i možda zalutate u ulicu Komnen Barjaktara kojom se šire mirisi vanile i cimeta.
Učitati još
Zatvori