

S O N D E R.
Ime Sonder inspirisano je istoimenim pojmom iz The Dictionary of Obscure Sorrows. On označava trenutak spoznaje da svaka osoba koju sretnete ima kompleksan život, jednako bogat kao vaš. Ova filozofija odlično se uklapa u koncept kafića. U prostor gde se prepliću svakodnevne priče, od ranih jutarnjih kafa do spontanih razgovora koji ostavljaju trag. Estetski i konceptualno, Sonder odražava ovo značenje, pružajući mesto gde se ljudi okupljaju, rade, opuštaju i povezuju.
Pekara, koja je novina u ponudi Sondera, sada se može pohvaliti pažljivo osmišljenim izborom peciva i deserata. Ponuda je dostupna u oba kafića. Među novim specijalitetima su: cinnamon coffee bun, croissant, kouign-amann, pain Suisse s miso pastom. Tu je i kroasan s kremom od vanile i džemom od bobičastog voća. Zatim, danish s čatnijem od jabuka i jogurtom, brioche s limun-kurdom, danish sa gorgonzolom i pecorinom. Na meniju su i klasični čokoladni tart, čokoladni kolačići i (ne tako klasični) kolačići s maslinama.
Sonder na Dorćolu – nova [ coffee, brunch & wine ] era
Vinska karta na Dorćolu nastavlja da prati filozofiju koja je osvojila goste na Vračaru, nudeći selekciju prirodnih vina iz Srbije, burgundskih vina malih vinara, kao i recoltant šampanjaca. Izbor koji se menja u skladu s preferencijama tima Sondera.
Sonder na Dorćolu spaja svoj karakteristični industrijski dizajn sa urbanim šarmom ovog dela grada, stvarajući prostor koji poziva na opuštanje, uživanje u kafi, hrani i dobrim razgovorima.
Nova godina donela je novo mesto, a Sonder Dorćol već obećava da će biti još jedan kultni kutak za sve Beograđane i posetioce. Čekaju vas na adresi Knez Miletina 25-27, gde vas uz osmeh dočekuju ukusi koji inspirišu i priče koje ostavljaju trag.
Foto: Instagram: @svora.volunteers, @sonder.belgrade