Predlog za slatku užinu: Donosimo recept za homemade mini kroasane sa bademima
Predlog za slatku užinu: Donosimo recept za homemade mini kroasane sa bademima

Predlog za slatku užinu: Donosimo recept za
homemade mini kroasane sa bademima

Nakon što smo isprobali kroasane sa pistaćima, kao i one sa filom od vanile i iseckanim bananama, na red je došao još jedan recept u čijem su fokusu ova peciva. Nalik na mini krofne, ovaj put se u Journal gastro fokusu nalaze mini kroasani sa bademima. Njihova jednostavnost nam je privukla pažnju već na prvi pogled, a upravo smo zato odlučili da ih napravimo već u narednim danima. Štaviše, nakon kratkog pogleda na sastojke, sigurni smo da ćete isto učiniti i sami. U nastavku donosimo sve detalje.

Mini kroasani sa bademima predstavljaju quick & easy predlog za ukusnu užinu.

Recept za njih pronašli smo na Instagram profilu @gatherednutrition. Već nakon kratke analize sastojaka koji se koriste u pripremi, shvatili smo da je reč o kroasanima koje ćemo vrlo brzo isprobati. Razlog za to je činjenica su bademi ključan sastojak u svakom segmentu. Odnsono, oni se nalaze u filu, ali i u sirupu. Podjednako sočni koliko i hrskavi, kroasani sa bademima u velikoj meri podsećaju na tost hleb sa bademima koji smo već isprobali. S obzirom na to da se u ova dva recepta koriste slični sastojci, predlažemo da ih isprobate u isto vreme.

Sastojci za mini kroasane sa bademima


(1) Osnovni sastojci

  • devet mini kroasana (ili četiri veća kroasana)
  • bademi

(2) Sastojci za sirup od badema

  • 120ml vode
  • 50g šećera
  • aroma badema

(3) Sastojci za fil od badema

  • 60g putera
  • 50g šećera
  • kafena kašika ekstrakta vanile
  • pola kafene kašike arome badema
  • jaje
  • 50g bademovog brašna
  • prstohvat soli

Priprema


Zagrejte rernu na 175 stepeni. Isecite kroasane na polovine i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Sirup od badema napravite tako što ćete prokuvati vodu, te umešati šećer i ekstrakt, odnosno aromu badema. Potom ga ostavite da se malo ohladi. Nakon toga, fil od badema napravite tako što ćete viljuškom izgnječiti puter čija je temperatura ekvivalentna sobnoj, te dodati šećer. Potom dodajte jaje, ekstrakt vanile i ekstrakt, odnosno aromu badema. Naposletku, dodajte i bademovo brašno, te malo soli.

Svaki kroasan iznutra i spolja premažite sirupom od badema, a zatim u unutrašnjost i na vrh svakog kroasana stavite fil od badema. Pospite vrhove iseckanim bademima, a kroasane pecite u rerni oko 20 minuta.

Učitati još
Zatvori