Da li ste čuli za Magic Coffee?
Da li ste čuli za Magic Coffee?

Da li ste čuli za Magic Coffee?

Što je savršena kafa? Skoro svako od nas će na ovo pitanje dati drugačiji odgovor. Dok je za nekoga to kratki, jak espresso, za druge je to lagana kremasta kafa s puno mleka i šećera. Scena specialty kafe izuzetno je jaka u Australiji, odakle nam dolazi i najnoviji coffee trend – Magic Coffee! Odmah smo se zapitali o kakvom je kofeinskom napitku reč i u čemu leži njegova tajna.

Magic Coffee

Šta je Magic Coffee?

Magic Coffee ime nije dobio ni po kakvom tajnom sastojku koji se dodaje u kafu, već po čarobno izbalansiranoj meri kafe i mleka. Ova se kafa pravi poput Flat White, koji se sastoji od duplog espressa i toplog mleka posluženog u velikoj šolji. Ipak, Magic Coffee se pravi od duplog ristretta (kratki espresso) i 150 ml toplog mleka, a poslužuje se u manjim, staklenim šoljicama. Stručnjaci smatraju kako je upravo ova kafa savršen balans količine i jačine kafe i količine mleka, te da zapravo ima drugačiji ukus od Flat White-a i drugih kafa.

Magic Coffee

Ristretto

Najvažnija stavka u Magic kavi je dupli ristretto. Ristretto je upola kraći espresso, odnosno koristi se jednaka količina kafe kao u espressu, ali duplo manja količina vode. Time dobijamo jači napitak sa snažno izraženom kiselošću, slatkoćom i gorčinom. Takođe, čarobna doza toplog mleka ugrejanog parom na profesionalnom aparatu za kafu zaslužna je za naglašenu i istaknutu slatkoću ristretta i kremastost kafe, što kompletan doživljaj ispijanja iste čini umnogome magičnijim.

Magic Coffee

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori