Letnja sezona još uvek traje, a mi i dalje tragamo za laganim i osvežavajućim obrocima. Visoke temperature nalažu da u kuhinji ne provodimo mnogo vremena, te da se, ukoliko je moguće, odlučimo za pripremu jednostavnih, ali ukusnih i hranljivih jela. Jedan takav recept je upravo za losos sa pistaćima, odnosno za pripremu filea lososa u korici od pistaća.
Losos i pistaći su nam upravo postali omiljeni gastro duo, a mi donosimo spisak sastojaka i način pripreme ovog ukusnog jela.
Sastojci
- file lososa
- 1 šolja oljuštenih pistaća
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica meda
- so
- bibr
- beli luk u prahu
- limunov sok
Priprema
Losos sa pistaćima pripremamo veoma lako. Za početak uključite rernu na 170 stepeni i pustite da se zagreje. U međuvremenu sitno iseckajte pistaće i osušite losos. Zatim posolite i pobiretite losos i dodajte malo belog luka u prahu. Premažite prvo senfom, pa medom, a potom pospite pistaće i blago pritisnite kako bi se dobro zalepili. Stavite u rernu i pecite između 15 i 17 minuta. Obavezno provrite da li je vaš losos sa pistaćima poprimio zlatnu boju i da nije previše porumeneo. Izvadite ga iz rerne i prelijte malo ceđenim limunom. Poslužite uz svežu zelenu salatu.
Foto: Instagram
Video: Instagram