Kuda na vegetarijanski brunch u Beogradu
Kuda na vegetarijanski brunch u Beogradu

Kuda na vegetarijanski brunch u Beogradu

Veganski i vegetarijanski restorani u Beogradu sve manje su retkost, pa nas raduje da je sve više mogućnosti za izbor. Nakon što smo isprobali veganske sladolede u prestonici, vreme je da istražimo i druga mesta gde možete uživati u ukusnim obrocima pripremljenim na ovaj način. Ovog puta, izdvojili smo tri mesta koja posećujemo kada planiramo brunch pripremljen bez mesa ili drugih proizvoda životinjskog porekla.

Vikasha Lounge

Za sve ljubitelje mesnih specijaliteta, a koji istovremeno praktikuju vegansku ili vegetarijansku ishranu, Vikasha Lounge is the place to go. Ovaj restoran ističe se ukusnim jelima napravljenim od cheat meal opcija, tako da ukusom i izgledom podsećaju na neke od omiljenih gastro užitaka – poput gurmanske pljeskavice. Osim toga, ovde možete probati jedinstvene spojeve ukusa koji će promeniti vaš doživljaj veganske kuhinje.

Super Donkey

Za pravi užitak u vegaskom brunchu, biramo i Super Donkey, koji je postao jedno od dražih nam mesta u gradu ponajviše zbog jedinstvenih kombinacija ukusa, te brojnih kako slanih, tako slatkih opcija – ali i nesvakidašnjih spojeva ova dva. Osim ukusnih salata i vegetarijanskih i veganskih obroka, ovde ćete pronaći i neke od najsočnijih poslastica, te opcija za slatki brunch.

VegANGELov

Ukoliko ste ljubitelji obrok-salata, i to posebno onih u skladu sa veganskim principima, onda ćete želeti da posetite VegANGELov, gde ideja salate dobija sasvim drugačije značenje. Jedinstvene po spoju neočekivanih sastojaka, koji rezultira pravim hedonističkim gastro iskustvom, samo su jedan od razloga zbog kojeg se vraćamo ovom mestu. Njihovi slatkiši su još jedan motiv, s obzirom na to da su nam pokazali da čak i slatko može biti zdravo.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori