Gde pojesti veganski sladoled u Beogradu
Gde pojesti veganski sladoled u Beogradu

Gde pojesti veganski sladoled u Beogradu

Iako polako, ali sigurno zalazimo u septembar, poslednji sunčani i topli dani dovoljan su izgovor da još koji put uživamo u ukusu omiljenog sladoleda. Štaviše, to je naš mali otpor predstojećoj jeseni i temperaturama koje ne dozvoljavaju da ih svakodnevno koristimo kao opravdanje da se zasladimo ovom ledenom poslasticom. Ovog puta, želeli smo da otkrijemo gde sve možete pojesti ukusan veganski sladoled u Beogradu. Bilo da se pridržavate veganskog načina ishrane ili jednostavno izbegavate mlečne proizvode, ova vrsta sladoleda podjednako je osvežavajuća i sočna kao i ona pravljena po originalnoj recepturi.

Crna ovca

Crna ovca je naše go to mesto za najukusniji sladoled od čokolade, a bez mleka. Njihova crna čokolada h20, kako zovu ovaj ukus, bogate teksture i arome, savršeno se uklapa uz druge veganske, voćne ukuse. Na meniju su dostupne i malina, jagoda, mango, crna ribizla, višnja sa crnom čokoladom i grejpfrut. Kombinacija koju mi najčešće biramo jesu upravo čokolada i malina, ali se i ovi voćni ukusi međusobno upotpunjuju – mango i jagodu slobodno možemo zvati letom u čaši.

GRAM

Od GRAMove bogate ponude veganskih ukusa, teško je odabrati favorite. Ipak, Thailand prednjači zbog jedinstvenog spoja tropksih aroma manga, marakuje, banane, ananasa i kokosa, ukoliko želite da okusite poslednji dašak leta. Ukoliko pak, tragate za savršenim septembarskim veganskim sladoledom, onda je to nesumnjivo njihov sorbe od pečene jabuke i cimeta.

Muzej sladoleda

Veganski eksponati u Muzeju sladoleda razlog su zbog kojeg je ovo jedna od naših odabranih gastronomskih institucija u gradu. I dok podjednako uživamo u njihovim voćnim ukusima, ovde se ipak ponajviše vraćamo kada se uželimo čoko-višnja kombinacije i savršeno izbalansirane arome ova dva sastojka.

Foto: Instagram/ Unsplash

Učitati još
Zatvori