![Krofne sa bundevom koje volimo za doručak, snack ili dezert](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/12/krafnice-s-bundeovm-3.jpg)
![Krofne sa bundevom koje volimo za doručak, snack ili dezert](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/12/krafnice-s-bundeovm.jpg)
Tokom jeseni volimo da pravimo jela koja kao glavni sastojak imaju – bundevu. Pogodna za puno različitih jela, kako slanih tako i slatkih. Danas vam donosimo recept za preukusne krofne sa bundevom koje su mogu jesti kao kao dezert, doručak ili snack.
Recept za krofne sa bundevom
Sastojci:
- 220 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 kašičice začina za medenjake
- 120 ml ulja
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 230 g pirea od bundeve
- 80 ml mlijeka
- 1 kašičica arome od vanile
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/12/1-3-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/12/2-768x1152.jpg)
Priprema:
- Posebno pomešajte suve i vlažne sastojke pa ih sjedinite miskerom
- Napunite kalupe za krofne smesom i pecite na 180 stepeni 10-12 minuta.
- Pustite da se malo ohlade pre vađenja iz kalupa.
- Po želji prelijte glazurom ili ih uvaljajte u šećer i cimet.
-saveti-
- Pire od bundeve dobijete tako što bundevu ogulite, očistite i skuvate ili ispečete u rerni 20-ak minuta na 180 stepeni pa ih mikserom smutite dok ne dobiju kremastu teksturu
- Možete koristiti suncokretovo ili kokosovo ulje
- Meko možete zameniti jogurtom ili kefirom.
- Za glazuru možete koristiti otopljenu belu ili mlečnu čokoladu, ili napravite šećernu glazuru (150 g šećera skuvajte sa 60 ml mleka i 20 g maslaca pa umešajte još 150 g šećera u prahu).
- Ako nemate kalup za krofne, ovaj recept možete napraviti i kao muffine (u kalupu za iste), ili kao biskvite za tortu koju onda prelijete čokoladnom glazurom.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/12/4-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/12/6-4-768x1152.jpg)
Recept nam donosi Bruna Vučak sa bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak
Recept je preuzet sa sajta Journal.hr