Zbog činjenice da ljubitelji kafenih napitaka vole da eksperimentišu sa njihovim ukusom, na svakih nekoliko meseci pojavi se novi viralni trend koji u fokus stavlja kafu. Među njima se nalazi i Dalgona kafa – kremasti napitak sa kofeinom koji je naziv dobio po istoimenim korejskim slatkišima. Glavna karakteristika ovakve kafe je to što je ona veoma kremasta, a krema koja joj daje gustinu se pravi na specifičan način. No, iako je ova kremasta kafa bila na vrhuncu popularnosti pre oko pet godina, sada ponovo imamo želju da je pravimo (i pijemo) svakodnevno.
It was more than just a trend…
Algoritam nam je u poslednjih nekoliko nedelja nametnuo misao u čijem fokusu je upravo kremasta kafa. Krema običan napitak na prvi pogled čini znatno privlačnijim, zanimljivijim – ali i ukusnijim. Štaviše, ako se ovih dana opredelite da isprobate ovaj tip kafe u kućnim uslovima, verovatno ćete primetiti da je – posle svakog gutljaja – teško napraviti razliku između kafe i poslastice. Samim tim, kremasta kafa nalazi se između deserta i pića.
Njena priprema je veoma jednostavna, a potrebno je samo da posedujete štapni mikser za (nes) kafu ili običan mikser. Razmišljajući o ukusu ove kafe svakodnevno, recept kojim se vodimo u pripremi pronalazimo na TikTok profilu @coffeebroo. Stoga u nastavku donosimo sve sastojke koji su vam potrebni. Kao rezultat, dobićete kafu slatkog, kremastog i punog ukusa – a razlog za to je coffee mousse koji ste prethodno pripremili.
Sastojci
- nes kafa
- topla voda
- šećer
- malo soli
- led i mleko
Priprema
U činiji sjedinite nes kafu, toplu vodu i šećer. No, po savetu @coffeebroo, prave mere ne postoje. Dakle, sastojke dozirajte po želji i ukusu. Nakon toga, mutite ih sve dok ne dobijete fluffy mousse koji podseća na fil za kolače i torte. Ako želite, za puniji ukus, dodaje prstohvat soli. Napravljenu kremu stavite u čašu, a nakon toga dodajte led i mleko. Promešajte & uživajte.
Foto: Instagram (@wefelicia), TikTok (@kenzieeloraine, @coffeebroo, @healthy_floflo)