Recept za viralnu Dalgona kafu – with a hypebeast twist
Recept za viralnu Dalgona kafu – with a hypebeast twist

Recept za viralnu Dalgona kafu –
with a hypebeast twist

Inspirisani Legend Coffee zimskom edicijom Air Jordan patika koja će se u prodaji pojaviti tek od febuara 2024. godine, inspiraciju za današnju kafu pronašli smo upravo u Nike logotipu. Za pravljenje kafe specifičnog izgleda potrebni su vam određeni šabloni, ali i bez njih recept za današnju kafu poseban je sam po sebi. U pitanju je viralna Dalgona kremasta kafa koja je naziv dobila po istoimenim korejskim slatkišima.

Poznata i kao hand beaten kafa, njena priprema je veoma jednostavna. Koristeći sastojke koje sigurno već imate na kuhinjskim policama možete da napravite kako toplu, tako i hladnu varijantu. Njen ukus podseća na frappé i idealan je za svako doba dana. S obzirom na to da zbog ukusa pene više liči na poslasticu, uz manju dozu instant kafe sigurni smo da će se svideti i onima koji je ne piju toliko često.

Sastojci

  • jedna kašika instant kafe
  • jedna kašika šećera
  • dve kašike vode
  • pola šolje mleka
  • kakao
  • led (po želji)

Priprema

U prvu šolju sipajte kašiku instant kafe, kašiku šećera i dve kašike vode. Ukoliko želite da napravite veću količinu kafe, duplirajte svaki od sastojaka. Drugim rečima, njihove proporcije su 1:1:2. Štapnim mikserom za nes kafu krenite da ih mutite sve dok ne nastane kompaktna i gusta masa. Zatim u drugu šolju uspite mleko, a na vrh stavite penastu mešavinu od kafe i šećera. Ukoliko preferirate hladnu kafu, u šolju ubacite nekoliko kockica leda.

Naposletku, za hypebeast twist trebaće vam još jedan dodatni predmet – coffee stencil. Ove šablone moguće je pronaći na internetu, a neretko se koriste u kafićima kako bi se na kafu stavio njihov logo ili naziv. Ukoliko ne uspete da ih nađete, ne očajavajte. Nike znak je poprilično jednostavnog oblika pa možete da pokušate da ga napravite i uz malo umetničke slobode.

Foto: Instagram @haromi / Tik Tok @w_homecafe

Učitati još
Zatvori