Korpice sa puterom od kikirikija za koje vam treba samo 3 sastojka
Korpice sa puterom od kikirikija za koje vam treba samo 3 sastojka

Korpice sa puterom od kikirikija za koje
vam treba samo 3 sastojka

Ako volite čuveni slatkiš Reese’s, imamo sjajne vesti – nešto veoma slično možete napraviti sa samo 3 sastojka! Takodje, treba vam samo 10 minuta za pripremu + 30 minuta hladjenja u frižideru i voila – imate dezert za ceo vikend. Doosimo vam recept za korpice sa puterom od kikirikija.

Sastojci

  • 200 gr čokolade po izboru (možete koristiti i crnu čokoladu)
  • 3/4 šolje putera od kikirikija (alternativa može biti puter od lešnika)
  • 2 supene kašike kokosovog olja

U manju vatrostalnu činiju ubacite svu pripremljenu čokoladu i kokosovo ulje. Ubacite sadržaj u mikrotalasnu na minimum dva minuta, dok se sve ne istopi i ne sjedini. Zatim, na kalupu za mafine povucite liniju, ubacite sadržaj istopljene čokolade ali ostavite mesta za drugi deo. U zasebnu vatrostalnu činiju ubacite puter od kikirikija, zatim ga po istom principu otopite u mikrotalasnoj, ali ovaj put je dovoljan 1 minut.

Puter od kikirikija

Sadržaj otopljenog putera od kikirikija prelijte preko čokoladnog dela, ali gledajte da čokoladni deo zauzima 2/3 kalupa, a deo sa puterom 1/3.  Zatim ubacite kalupe u frižider na optimalnih 30 minuta, dok se masa skroz ne sjedini i ne učvrsti. Nakon toga, peanut butter cups ili korpice sa puterom od kikirikija spremne su za služenje.

*Sastojci su dovoljni da napune 12 kalupa

Recept je preuzet sa IG profila @livehealthywithlexi

Ako ste ljubitelj ukusa kikirikija, obavezno čekirajte naš recept za kafu sa nutelom i puterom od kikirikija. 

@livehealthywithlexi

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori