Ovog jutra pijemo kafu sa nutelom i puterom od kikirikija
Ovog jutra pijemo kafu sa nutelom i puterom od kikirikija

Ovog jutra pijemo kafu sa nutelom i
puterom od kikirikija

Dosadila vam je standardna kafa svakog jutra? Say no more. Ako ste ljubitelj slatkastih kafa sa ukusom, pronašli smo genijalan recept za kojim je poludeo instagram. Nadamo se da imate sastojke, jer ovog jutra pijemo kafu sa nutelom i puterom od kikirikija.

Danas smo rešili da budete sami svoj Starbucks barista. Dakle, vrlo je jednostavno, za ovaj recept vam treba čitava tri minuta.

Sastojci:

  • kašičica nutele
  • kašičica putera od kikirikija
  • espresso shot
  • mleko
  • vanilla krem (miks kašičice slatke pavlake, mleka i ekstakta od vanile)

Recept

U staklenu čašu prvenstveno ubacite kašičicu nutele, kao i putera od kikirikija. Na to dodajte pripremljen shot espresso kafe. Uzmite čuvenu mutilicu za kafu i lepo promešajte sastojke. Zatim, dodajte par kocki leda i mleko po želji, koje može biti i biljnog porekla.

Na kraju, da bi dobili na gustini, na vrh stavljamo mix slatke pavlake, malo mleka i ekstrakta od vanile, koji smo prethodno spremili u odvojenoj posudi. Cimet i kakao na vrhu su proizvoljni, samo nemojte da doživite suger overload pre samog doručka.

Želimo vam sladak i uspešan dan, energije ćete sigurno imati od količine šećera iz našeg jutarnjeg napitka. Ne preporučujemo da konzumirate ovaj napitak svakodnevno, ali kada želite sladak početak dana, ova kafa je idealna.

*Recept je preuzet sa IG profila Violet__Light

Kava s Nutellom i maslacem od kikirikija
Kava s Nutellom i maslacem od kikirikija

Foto: Pexels; Instagram

Učitati još
Zatvori