Ultimativni doručak svakog sneakerhead-a: Hash browns, jaje na oko i slaninica
Ultimativni doručak svakog sneakerhead-a: Hash browns, jaje na oko i slaninica

Ultimativni doručak svakog sneakerhead-a: Hash
browns, jaje na oko i slaninica

Dobro jutro, vreme je za još jednu Hypebeast sredu koju započinjemo receptom za savršen hash browns sa slaninicom i jajetom na oko. Kako nijedan hypebeast obrok nije običan obrok već stilski prihvatljiv poklonicima ove kulture, vrlo je bitno da se negde na vašem tanjiru pronađe Nike Swoosh. Stoga, pripremite se jer vas u nastavku teksta čeka spisak namirnica, kao i način pripreme novog omiljenog proteinskog doručka svakog istinskog sneakerhead-a.

Sastojci

  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • maslac
  • slaninica

Priprema

Za početak, izrendajte dva krompira na krupnije rende. Zatim, stavite u posudu, dodajte jedno jaje, kašičicu soli, pola kašičice bibera i dobro izmešajte. U teflonski tiganj staviti kockicu maslaca. Kad se maslac otopi. sipajte pola smese i rasporediti kao palacinku. Sa jedne strane peći 10 minuta, odnosno okrenuti tek kada dobije lepu zlatnu boju. U međuvremenu tanko iseckajte slaninicu i ispecite u tiganju. Takođe, ispržite jaje na oko. Kada ste sve pripremili, na tanjir prvo izvadite hash browns (krompir), zatim poređajte slaninicu i na kraju lagano stavite jaje na oko.

Najvažnija stavka prilikom pripremanja još jednog hypebeast doručka jeste kreiranje malog swoosha od žumanceta koji ćete moći da uslikate za svoje društvene mreže.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori