Imate sladoled kod kuće? Napravite ovu jednostavnu tortu
Imate sladoled kod kuće? Napravite ovu jednostavnu tortu

Imate sladoled kod kuće? Napravite
ovu jednostavnu tortu

Mnogi od nas u svojim frižiderima sigurno imaju jednu stvar – sladoled. Ukoliko ste i vi ljubitelj ove letnje poslastice, a želite ujedno da isprobate nešto novo i drugačije, donosimo idealan recept za vas. Priprema sladoled torte, u našem slučaju od bobičastog voća, može biti idealan način da se ovoga leta poigrate sa dezertima. U našem slučaju odabrali smo omiljenu kombinaciju sladoleda od vanile, a ukoliko sami imate drugi omiljeni ukus, recept možete da prilagođavate koliko vam je volja. Nije li upravo to ono što vam je trebalo? Ujedno, recept se priprema veoma brzo, a takođe ne morate biti vešti u kuhinji kako bi ova torta „uspela“.

Sastojci:

  • 2 l sladoleda od vanile (ili drugi, po ličnom ukusu)
  • 200 g keksa sa čokoladom
  • 250 g bobičastog voća po izboru + za ukrašavanje torte (možete se koristiti i durgim voćem)

Priprema:

Podnožje i stranice okruglog kalupa obložite plastičnom folijom. Keks izmrvite, a zatim ga dodajte u prethodno otopljeni deo sladoleda. Prebacite smesu u kalup za pečenje i stavite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.

Uklonite ostatak sladoleda da omekša, zatim izmešajte sa voćem. Raporedite sladoled i napunjeni kalup prekrijte plastičnom folijom, zatim ostavite da se sve stegne na nekoliko sati ili tokom cele noći. Sladoled tortu ukrasitepo želji.

Pre serviranja skinite plastičnu foliju i prenesite tortu na tanjir za serviranje, ukrasite je voćem i uživajte u slatkom osveženju.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori