Hypebeast sredu posebno volimo zbog njene gastro rubrike. Pristrasni smo, ali verujemo da i vi volite da viđate nesvakidašnje recepte. Recepti inspirisani sneakerhead kulturom, razne varijacije na temu modne logomanije – sve to karakteriše Hypebeast gastro rubriku. Nakon što smo vam predstavili recept za rolat sa jagodama, sa namirnicama koje asociraju na ljubav, te njihova boja takođe (čitaj: jagode) sada nastavljamo u istom duhu. Naša današnja poslastica je Hypebeast čokoladna torta sa kremom od kikirikija. Ovaj recept je, rekli bismo, namenjen za sve. Jer, postoji li neko ko ne voli oda dva sastojka? Ovom receptu nas uči food blogerka Gail i njen blog teak&thyme.
Sastojci:
Torta:
- 340 g brašna
- 130 g kakao praha
- 1 ½ kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 200 g otopljenog neslanog putera
- 170 g ulja
- 170 g šećera
- 170 g smeđeg šećera
- 3 velika jaja
- 1/2 litra mleka
Fil:
- 230 g neslanog putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kikiriki putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pečeni kikiriki, grubo iseckan
Priprema:
Dok se kore hlade, potrebno je napraviti fil od kikirikija. U veliku posudu prvo stavite puter, i zatim ga mikserom umutite sve dok ne postane veoma kremast i svetle boje. Zatim u to dodajte šećer u prahu i opet mutite dok smesa ne postane penasta. Dodajte kikiriki puter i ekstrakt vanile, i zatim ponovo sve to promešajte.
Slaganje torte:
Stavite jednu koru na stalak za tortu. Dodajte veliku kašiku fila na vrh i koristite špatulu da fil izravnate u ravnomerani sloj. Drugu koru stavite odozgo. Sav preostali fil stavite na vrh druge kore i ponovo ga izravnajte u ravnomeran sloj. Špricem za kolače možete ukrasiti ivice torte, zatim za pefketan finiš, dodajte čokoladne bombonice. Et voila!
Foto: Instagram @teakandthyme/ @bonnycarrera