

Restoran Homa predstavio novi jelovnik koji dokazuje da je kreativnost u gastronomiji od ključnog značaja
Smena godišnjih doba donosi različite novine, a jedna od onih koje su nam uvek među omiljenima uključuje nove jelovnike restorana koji su naš prvi izbor. Među njima se nalazi i beogradski restoran Homa Fine Dining koji neguje sebi svojstvenu gastronomsku priču – a kom se upravo zbog toga iznova (i iznova) vraćamo. Ipak, razlog zbog kog nas Homa u poslednjih nekoliko dana sve glasnije poziva da je (ponovo) što pre posetimo jeste unikatni prolećni jelovnik koji pokazuje da u ovaj restoran odlazimo zbog nesvakidašnjih ukusa. Ali – i celokupnog iskustva koje nas tamo čeka.
― Homa: Prolećni jelovnik (2025) ―
U razgovoru sa kreatorima Homa koncepta prošlog aprila, zaključili smo da je glavna misija ovog restorana da na nekoliko sati posetioce izmesti iz života i svakodnevice. Odnosno, da popravi stanovnicima i posetiocima Beograda kvalitet života Homa uslugom. Ali, i ambijentom. Samim tim, čini se da je ova misija oličena i kroz novi prolećni jelovnik. Štaviše, on je dokaz da Homa često menja jelovnik u skladu sa aktuelnom sezonom. No, cilj je gotovo uvek isti, a fokus je na najsvežijim i najkvalitetnijim namirnicama.
Kada je u pitanju ovo proleće, restoran Homa Fine Dining nas je – kao i uvek – pozitivno iznenadio.
Samo jedno od brojnih jela koja se nalaze na njemu je filet kečige poširan u beurre blanc sosu, sa kavijarom i musom od spanaća i planktona. Međutim, svako jelo donosi fuziju unikatnih ukusa, te dokazuje da je kreativnost u gastronomiji od ključnog značaja. Upravo je ona razlog zbog kog, na kraju dana, svi putevi vode u restoran Homa.
Ipak, ukoliko planirate da ovo mesto posetite u narednim danima, imajte u vidu da je radno vreme izmenjeno. Od utorka do četvrtka, Homa radi od 15 časova do ponoći. S druge strane, od petka do nedelje, Homa može da se poseti od 13 časova do ponoći. No, ponedeljak je neradan.
Foto: Instagram (@homa_restoran, @ciricfilip, @stefanmisuric, @uncat_creative)