Fashion inspired: Hermès kroketi od krompira
Fashion inspired: Hermès kroketi od krompira

Fashion inspired:
Hermès kroketi od krompira

Ukoliko vam uz vaš Hermès Birkin cheesecake nedostaje još samo Hermès Constance torbica, donosimo još jedan fashion inspired recept kako bismo pravilno otpočeli još jednu hypebeast sredu. Danas na meniju: Hermès kroketi od krompira. 

Sastojci:

  • 2 šolje pire krompira
  • 1 šolja sitno iseckane šunke (opciono)
  • 1 šolja narendanog kačkavalja
  • 2 kašike tanko isečenog vlašca
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2 šolje biljnog ulja

Priprema:

Najpre, u veliku činiju dodajte pire krompir, šunku, kačkavalj, pola šolje brašna, vlašac kao i beli luk u prahu. Mešajte sve varjačom dok se smesa potpuno ne sjedini, a zatim pobrašnite ruke i podelite smesu na otprilike 16 jednakih delova, debljine otprilike jednog centimetra. Ukoliko je potrebno, sami procenite odgovarajuću količinu brašna kako bi kroketi dobro držali oblik. Takođe, količinu ulja u dubok

Kada su kroketi oblikovani, vreme je da zagrejete ulje u (dubokom) tiganju i počnete sa prženjem. Količinu ulja u tiganju procenite tako da kroketi ne plivaju u potpunosti u ulju, ali i dalje stavite dovoljno da postanu hrskavi sa svih strana. Pržite krokete otprilike 4-5 minuta po strani dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon toga krokete odložite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a potom su kroketi spremni za serviranje. Ukoliko, naravno, niste želeli da ukrasite vaše (fashion) krokete prepoznatljivim Hermès logom, onda svakako snažno predlažemo da to i uradite.

Učitati još
Zatvori