Margarita je jedan od najpopularnijih koktela – evo kako ga pravi Eva Longoria
Margarita je jedan od najpopularnijih koktela – evo kako ga pravi Eva Longoria

Margarita je jedan od najpopularnijih koktela
– evo kako ga pravi Eva Longoria

Cocktail o’Clock – but make it healthy. 

Kada su u pitanju kokteli, gotovo svaki pojedinac može da pronađe nešto po svom ukusu. Ipak, među najpopularnijim koktelima nalazi se i margarita koja se prvi put pominje tridesetih godina prošlog veka. Smatra se da ju je tada napravio Carlos Herrera koji je bio vlasnik poznatog kalifornijskog restorana. Iako verovatno nije ni mogao da zamisli da će upravo ova dobitna kombinacija postati omiljeni napitak mnogih, margarita je vremenom počela da se priprema u više različitih varijacija.

Tako je, na primer, supermodel Jourdan Dunn podelila svoj recept za Spicy Margarita koktel. Ovaj put isto je učinila i glumica Eva Longoria koja je inspiraciju pronašla na Instagram profilu @bevsbybeverly – i to za zelenu margaritu. Njeni glavni sastojci su korijander, menta, krastavci i jalapeño paprike. Eva Longoria je koktel definisala kao odličan način da konzumirate ove namirnice na nešto drugačiji način, a finalni sud o njegovom ukusu možete da donesete nakon što ga isprobate.

Sastojci


  • deset grančica korijandera
  • deset listova mente
  • 225g ananasa
  • 50g iseckanih krastavaca
  • dve kriške jalapeño paprike
  • 30ml agava sirupa
  • 30ml soka od limete
  • 80ml tekile
  • morska so

Priprema


Priprema zelene margarite je jednostavna, te ne iziskuje previše vremena i truda. Na ivice čaša za koktele istrljajte krišku limete, a zatim ih umočite u morsku so kako bi se ona zalepila za sok od limete. Nakon toga, u blender stavite korijander, mentu, ananas, krastavce i kriške jalapeño paprike iz kojih ste izvadili semenke. Blendajte navedene sastojke sve dok ne dobijete sok zelene boje koji odlikuje ujednačena tekstura.

U šejker za koktele sipajte sok od limete, agava sirup, malu količinu tekile i zeleni sok. Šejker napunite ledom i dobro protresite, a zatim procedite u pripremljene čaše. Dodajte još leda, a u svrhu dekoracije koristite list mente, te krišku krastavca ili jalapeño paprike. Ova količina dovoljna je kako bi se napunile dve čaše.

Foto: Instagram (@bevsbybeverly, @evalongoria)

Učitati još
Zatvori