Dua Lipa učila je da pravi sushi u Japanu a mi smo pronašli sličnu radionicu u Beogradu
Dua Lipa učila je da pravi sushi u Japanu a mi smo pronašli sličnu radionicu u Beogradu

Dua Lipa učila je da pravi sushi u Japanu a mi smo pronašli sličnu radionicu u Beogradu

Dua Lipa nedavno je podelila na svojim socijalnim mrežama kako uči da pravi sushi, a njen mentor bio je japanski chef Daisuke Shimazaki. Naime, pevačica je rekla da svaki put kada poseti Tokio obavezno svrati kod njega u restoran, kako put u Japan nije kompletan bez njegovih gastro delicija.

Oni su ovog puta učili kako se pravi Nigiri, koji je poznat kao najpopularniji vid sushi-ja u Japanu, a Dua je sada bogatija za još jedno gastro iskustvo. Ona je za potrebe ove mini radionice obukla i specijalno kuvarsko odelo, kako stroga pravila japanske kuhinje nalažu.

Sushi radionica u Beogradu

Inspirisani ovom idejom bacili smo se u potragu za sushi radionicama u Beogradu, i naišlu na onu koju drži Belgrade Kitchen Party. Pored raznih kulinarskih radionica, među kojima je i ona za decu, jednom mesečno se možete prijaviti za tri sata ‘All you can eat’ programa kroz koji vas vodi sertifikovani sushi majstor Uroš Radoičić.

Kroz ovaj koncept obezbeđen je sav materijal za pravljenje više vrsti sushi-ja kroz radionicu, a uz to ide i neograničena konzumacija svih serviranih jela. Na ovaj način spajaju se druženje i mini edukacija nakon koje ćete naučiti da sushi pripremate samostalno, kod kuće. Na meniju se nalazi i recept za gorepomenuti Nigiri, a nakon ovog iskustva možete pozvati prijatelje na vaš lični taste test japanske kuhinje.

Nakon uspešne radionice u novembru, sledeća je zakazana za 17. decembar a sve informacije možete naći kod njih na profilu.

Ukoliko, pak, volite da japansku kuhinju van kuće, naša preporuka je Ebisu, koji je među prvima u regionu doveo sushi šefa iz Japana, i to grada Kyoto Hitoshi Hashimoto.

Učitati još
Zatvori