Donosimo recept za Iced Matcha sa kafom i sladoledom
Donosimo recept za Iced Matcha sa kafom i sladoledom

Donosimo recept za Iced Matcha sa
kafom i sladoledom

Dok ispraćamo leto, koristimo priliku da još malo stavljamo akcenat na ledena pića. Nakon recepta za Vanilla Iced Latte, ove nedelje predstavljamo Iced Matcha, ali sa kafom i sladoledom.

Ko voli da pije Matcha napitke, jako brzo se navikne na ukus. Benefite Matcha čaja nema potrebe da ponavljamo, ovaj prirodni antioksidans čini sjajne stvari za naše zdravlje. Ako vam je sam napitak gorak, donosimo način kako da ga dodatno zasladite. Recept smo preuzeli od devojke koja stoji iza profila @lavishenka, i koja za sebe kaže da je sama svoj barista.

Iced Matcha sa kafom i sladoledom

Sastojci

  • 1. kašičica topljene karamele
  • matcha čaj
  • 4 kockice leda
  • 1. kašika sladoleda
  • 100 ml mleka
  • 1 espresso shot
  • cimet ili kakao

Spremite matchu unapred, pomešajte 2 grama sa vodom koja je ključala na temperaturi izmedju 60-80 stepeni. Kada se to sjedini, na dno čaše sipajte karamelu, preko nje matcha napitak i zatim dodajte 4 kockice leda. Pažljivo sve promešajte, zatim dodajte sladoled, mleko i na kraju 1 shot espressa.

Jako je bitno da ceo proces radite hronološki, korak po korak, kako biste pravilno sjedinili sve dodatke. Preko možete posuti malo cimeta i kakao praha, kako biste ovom napitku dali final touch! Čestitamo, napravili ste svoj prvi Iced Matcha.

Gratis predlog za doručak

Ukoliko niste previše inspirisani šta da spremite za doručak, uz ovaj Iced Matcha sjajno ide kroasan sa borovnicama. Naime, ne morate peći testo satima: Kupite gotov kroasan, podelite ga na dva jednaka dela, namažite svoj omiljeni krem i dodajte borovnice. Ovako slatko dekorisan doručak idealan je i za najmladje članove vašeg domaćinstva, a možete da im date da i probaju Matcha napitak . I da, obavezno snimite reakcije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori