Morate da probate Iced Vanilla Latte
Morate da probate Iced Vanilla Latte

Morate da probate Iced Vanilla Latte

Ljubitelji kafe dele se na dve grupe: Oni koji piju americano ili espresso, potpuno flat. I oni koji piju sve moguće vrste iced kafa sa ukusima. Verujte nam, to su karakterno vrlo različiti ljudi. Ako spadate u ovu drugu grupu, i treba vam više od 15 sekundi da u Starbucks-u izgovorite ime svog pića – ovo je rubrika za vas. Rešili smo da vam ovaj vikend obogatimo ukusom vanile, i u vašu regularnu kafu dodamo malo ukusa i leda. Jer, složićete se, napolju je toplo a nama treba osveženje. Spremite se za Iced Vanilla Latte!

Da bi ste napravili Iced vanilla latte potpuno je svejedno da li kafu pravite ručno, ili uz pomoć nekog aparata. Svakako, napravite svoju klasik kafu i servirajte je u jednu stylish staklenu čašu. Zatim, dodajte led. Ukoliko imate problem sa nepraktičnim, plastičnim kalupima za led – Nespresso ove sezone u ponudi ima idealne gumene kalupe lake za korišćenje. Sledeći korak je sirup od vanile, koji možete dozirati po sopstvenom ukusu. Mi vam preporučujemo Monin sirupe, pored vanile odlična je i slana karamela, ali to čuvamo za neki drugi recept.

I za kraj, dodajte mleko koje obično pijete. U obzir dolazi obično, kao i sojino, bademovo ili pirinčano. Jako bitna stavka: ako koristite slamčice, neka one budu eco friendly. Da li će biti metalne ili papirne, na vama je. Mi vam u nastavku predlažemo proizvode koji će vam, korak po korak, pomoći u pravljenju ovog osvežavajućeg napitka.

Zara home
Zara Home
Nespresso kalupi za led
Monin sirup od vanile

* Mini hack:

U kalupe za led možete sipati mix napravljene kafe i sirupa od vanile, zalediti, i te kockice leda preliti mlekom po želji!

Foto: Zarahome.com ; Nespresso ; Instagram ; Pexels

Učitati još
Zatvori