Crème Brûlée, but with a twist: Recept zbog kog će vam karamelizovane banane postati omiljena poslastica
Crème Brûlée, but with a twist: Recept zbog kog će vam karamelizovane banane postati omiljena poslastica

Crème Brûlée, but with a twist: Recept zbog kog će vam karamelizovane banane postati omiljena poslastica

Mnogo je recepata koji imaju moć da privuku pažnju već na prvi pogled, a jedan od njih je i Crème Brûlée u banani. Štaviše, ovaj recept je verovatno jedan od onih o kojima nikada niste ni razmišljali, a koji će vam vrlo lako postati omiljeni. Stoga – ako volite Crème Brûlée – nakon recepta za Crème Caramel i Creme Brûlée martini u svoju knjigu recepata dodajte i ovaj. U nastavku donosimo sve detalje i sastojke, te korake u pripremi na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Karamelizovane banane – u banani?

Jednostavan recept za crème brûlée u banani koji smo pronašli na Instagram profilu @juliettehenry__ je oličenje teze iz podnaslova. Dakle, ako su vam banane omiljeno voće, a pritom spadate u kategoriju ljubitelja poslastica i slatkiša, predlažemo da ovaj recept isprobate što pre.

Štaviše, glavna prednost ovog recepta je to što ne uključuje mnogo sastojaka, a originalne sastojke možete da prilagodite željama i ukusima. Međutim, jedno je sigurno. Zbog krajnjeg rezultata, vrlo brzo ćete se zapitati zašto ovaj recept niste isprobali ranije.

Sastojci


  • dve manje banane
  • malo smeđeg šećera
  • mahuna vanile
  • 500ml kokosovog mleka
  • rum
  • 15g kukuruznog skroba

Priprema


Isecite dve manje banane po dužini i uklonite njihovu unutrašnjost. Nakon toga, unutrašnjost banane stavite u tiganj ili šerpu, te dodajte malo smeđeg šećera i vanilu. Za karamelizovanje banana potrebno je nekoliko minuta, a u tom procesu dodajte malo ruma i kokosovo mleko. Izgnječite banane i ostavite ih na blagoj vatri oko pet minuta. Procedite sve kroz sito kako biste uklonili višak banane, a kremu vratite u šerpu ili tiganj. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte sve dok krema ne dobije glatku teksturu.

Nakon toga, banane napunite kremom i ostavite ih u frižideru oko tri sata. Kada su spremne za serviranje, pospite ih smeđim šećerom, a zatim šećer karamelizujte brenerom – baš kao i kada su u pitanju crêpe brûlée, odnosno palačinke na francuski način. Ako ga nemate, šećer možete karamelizovati u rerni na 190 stepeni.

Učitati još
Zatvori