Cream cheese board: Daska sa krem sirom kao obrt na popularni butter board trend
Cream cheese board: Daska sa krem sirom kao obrt na popularni butter board trend

Cream cheese board: Daska sa krem sirom kao
obrt na popularni butter board trend

Kad je neki trend u gastro svetu u pitanju, očekujemo da će brzo za njim doći i bezbroj varijacija na originalnu ideju. To se upravo desilo i sa butter board trendom, koji je nedavno preplavio društvene mreže. Već sada izranja bezbroj različitih vrsta daski na kojim se servira sve što možete da zamislite, i zaintrigirani smo. Trenutno najpopularniji obrt na dasku sa puterom jeste daska sa krem sirom, poznatija na internetu kao cream cheese board!

How to: Cream cheese board

Kada planiramo odakle da krenemo sa našom daskom sa krem sirom, imamo isti slučaj kao što je to bio sa daskama sa puterom. Ne postoji jedan pravilan način kako da aranžirate vašu dasku, kao i koje dodatke na nju da stavite. Potrebno je samo biti kreativan, i voditi se isključivo vašim ukusom. Najvažniji je svakako pažljiv odabir krem sira, kao i odabir hleba koji ćemo upariti uz njega.

Međutim, iako ne možete pogrešiti za koji god način se odlučili da servirate vašu dasku, mi vam donosimo jednu kombinaciju ukusa na koju najčešće nailazimo na društvenim mrežama.

Priprema

Iako u nazivu ovog gastro trenda stoji reč „daska“, ukoliko vam ideja serviranja krem sira na drvenoj dasci ne odgovara, možete napraviti vaš cream cheese board na bilo kojoj tacni. Dakle, uzmite vašu dasku/tacnu, otvorite vaš omiljeni krem sir i kašikom ga premažite po površini. To može da bude u potpunosti neuredno, a možete se potruditi da kašikom oblikujete lepe krem sir „talase“ ako želite da impresionirate vaše prijatelje ili ukućane. Nakon toga, vreme je za dodatke i kao što smo rekli, ovde imate potpunu slobodu. Međutim, kombinaciju koju smo najčešće viđali jeste dimljeni losos, mirođija, kapar i crveni luk. Na ovu kombinaciju možete dodati bilo koje začine ukoliko to želite.

Poređajte dodatke preko krem sira kako god vam se sviđa i ne morate previše da pazite oko samog serviranja. Sa svim različitim bojama koju ste dodali na nju, vaša daska će svakako izgledati izuzetno estetično. Odavaće utisak kao da je bilo potrebno mnogo više vremena za njeno serviranje, dok ćete vi znati koliko je jednostavno bilo napraviti je. Dok se sve ovo odvija, isecite hleb na kriške i blago ga istostirajte kako biste vaš cream cheese board uživali uz topao, hrskavi hleb. Prijatno! 

Foto. Instagram

Učitati još
Zatvori