Butter board: Daska sa puterom na izmaku ovog leta je must
Butter board: Daska sa puterom na izmaku ovog leta je must

Butter board: Daska sa puterom na
izmaku ovog leta je must

Nekad smo govorili o tome kako da aranžirate savršenu dasku sa sirevima, a danas je daska sa puterom naša nova opsesija koju možete napraviti na milion i jedan način. Ove bogato ukrašene daske preplavile su društvene mreže u poslednje vreme, a napraviti jednu zahteva mnogo manje truda i vremena nego što to možda očekujete. Puter i hleb već su dovoljno dobra kombinacija po sebi, a naročito kada je u pitanju kombinacija neverovatnih ukusa na toplom, hrskavom bagetu.

Zato, ako želite da oduševite prijatelje kada vam dođu u goste, ili jednostavno priredite sebi gastro doživljaj za večernje uživanje, poigrajte se u kuhinji i servirajte vaš sopstveni butter board.

@life.by.lia
@life.by.lia
@the_salted_bite

How to: Butter Board

Kad je ovaj recept u pitanju, većina sastojaka vam je prepuštena mašti na volju. Zapravo jedini sastojak koji svaki recept za ovaj tip daske podrazumeva jeste puter. I naravno pažljiv odabir hleba koji ćete kombinovati sa njim. Mi preporučujemo kriške hrskavog bageta, i smatramo da njime ne možete pogrešiti. Osim toga, način na koji ćete upotpuniti vašu dasku i za koje ćete se ukuse odlučiti, potpuno je prepušteno vama.

Napisati precizan recept za aranžiranje onog što vi podrazumevate „savršenom daskom sa puterom“ je gotovo nemoguće, s obzirom da bi sami trebalo da se vodite onim što vaše srce želi. Mi vam donosimo savete kako da počnete sa sklapanjem jedne ovakve daske, a naš vodič koristite samo kao grubu inspiraciju.

Priprema

Najpre je potrebno da omekšan puter premažete preko izabrane drvene daske.  A ukoliko želite da pomognete sebi sa čišćenjem, pre toga položite papir za pečenje. Posolite puter krupnom solju, i začinite sa malo bibera. Sada je vreme da budete kreativni! Ove daske savršeno se slažu sa najrazličitijim  dodacima kao što su džemovi, med, smokve, luk, čili, orašasti plodovi, masline, razno začinsko bilje. Izaberite omiljene sastojke, jer je samo pitanje toga u kom smeru želite da vaša daska sa puterom ode. Igrajte se sa različitim ukusima i teksturama i nemojte preterano da brinete oko odabira dodataka.

Kada vidite koliko je lako i zabavno napraviti  dasku sa puterom, sigurni smo da će biti još mnogo drugih. Međutim, ne zaboravite – svaka daska sa puterom bi trebalo da bude jedinstvena. Stoga se svaki put potrudite da isprobate novu zanimljivu kombinaciju ukusa.

@heartsdelightcharcuterie
@shopsathilltop

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori