Journal.rs

Bruskete na tri načina koje će svi obožavati na prednovogodišnjim okupljanjima

Italija nije poznata samo kao zemlja pice i paste, već i kao područje sa kog potiču bruskete. Iako se u tradicionalnom obliku prave od grilovanog hleba koji je premazan belim lukom i maslinovim uljem, danas postoje različite varijacije ovog recepta. One se obično serviraju kao predjelo, ali takođe mogu da posluže i kao snack kom niko ne može da odoli. Upravo takve su i bruskete koje ćemo ove godine uvrstiti u šaroliku novogodišnju trpezu, ili čak servirati na prednovogodišnjim druženjima i okupljanjima. Sastojci su prilagođeni svačijim ukusima te se u prvom receptu mogu pronaći feta sir i pekan orah, u drugom jabuke i pršuta, a u trećem – paradajz i beli luk.

@lindsaypleskot.rd
@lindsaypleskot.rd

01. Bruskete sa feta sirom, pekan orahom i ruzmarinom

Sastojci


  • baget
  • maslinovo ulje
  • so
  • 200g feta sira
  • 75g krem sira
  • pekan orah
  • svež ruzmarin
  • med

Priprema


Isecite baget na kolutove i posložite ga na pleh prekriven papirom za pečenje. Svaki kolut premažite maslinovim uljem, a potom na njih pospite so. Pecite na 200 stepeni između 10 i 13 minuta. U blenderu sjedinite feta sir sa krem sirom sve dok ne nastane ujednačen namaz. Posložite bruskete na tacnu ili tanjir i svaku od njih premažite mešavinom feta i krem sira. Potom na njih stavite iseckane pekan orahe. Na kraju, dekorišite svežim ruzmarinom i malom količinom meda.

@spoonfulofsi

Easy holiday appetizer🥰 Recipe👇   Ingredients: 1 baguette, sliced ¼ cup olive oil 2 tbsp sea salt 7 oz feta cheese 1/3 cup cream cheese
½ cup honey roasted pecans, chopped 2-3 fresh rosemary sprigs, torn ¼ cup hot honey   Instructions: 1. Preheat oven to 400 F. Slice baguette into rounds. Place baguette slices on a baking sheet. Drizzle with olive oil and sprinkle with sea salt. Bake for 10-13 minutes or until golden. 2. Combine the feta and cream cheese in a food processor or stand mixer. Blend together until smooth, scraping down the sides as needed. 3. Spread whipped feta onto baguette slices evenly. Arrange in a single layer on a serving dish. 4. Sprinkle each crostini with chopped pecans and a fresh rosemary sprig. Drizzle with hot honey.  Alternative serving option: spread the whipped feta out on a serving place and top with pecans & hot honey. Garnish with rosemary and serve with toasted baguette crostinis on the side! #appetizer #easyappetizers #whippedfeta #appetizerrecipe #holidayappetizer #holidayrecipe #easyrecipe #thanksgivingrecipes #recipevideo #appetizerideas #recipes #thanksgivingappetizers

♬ Stompin' at the Savoy - Benny Goodman

02. Bruskete sa brie sirom, jabukama i pršutom

Sastojci


  • baget
  • 200-400g brie sira
  • dve jabuke
  • pršuta
  • rukola
  • med

Priprema


Isecite baget na kolutove i na svaki od njih stavite po krišku brie sira. Ostavite ih u rerni dok se sir ne istopi, odnosno između 5 i 10 minuta. Kada ste ih izvadili iz rerne, na svaki baget stavite po krišku tanko isečene jabuke, malo pršute i po ukusu rukolu. Naposletku, prelijte svaki kolut tankim slojem meda.

@ambitiouskitchen

#girldinner idea: apple, brie & hot honey crostini with prosciutto + arugula 😮‍💨

♬ lovergirl - saturra

03. Bruskete sa paradajzom, belim lukom i ricotta sirom

Sastojci


  • baget
  • 400g čeri paradajza
  • tri supene kašike maslinovog ulja
  • četiri čena belog luka
  • 250g ricotta sira
  • svež bosiljak
  • balzamiko sirće
  • so, biber

Priprema


Baget isecite na kolutove i premažite mešavinom supene kašike maslinovog ulja i čena belog luka koji ste prethodno samleli. Na svaki od njih stavite malo soli i bibera, a zatim ostavite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Za to vreme, sjedinite u vatrostalnoj posudi čeri paradajz, supenu kašiku maslinovog ulja, dva samlevena čena belog luka, kao i malo soli i bibera. Nakon što ste bruskete izvadili, pecite paradajz oko 20 minuta i potom stavite u frižider.

U blenderu sjedinite ricotta sir, čen belog luka, kafenu kašiku maslinovog ulja, malo bosiljka i začine. Kada ste sve slojeve pripremili, bruskete prvo premažite namazom od sira. Zatim na svaku od njih stavite po dva ili tri čeri paradajza. Na vrh pospite svež bosiljak i stavite malo balzamiko sirćeta.