Ukoliko vam se čini da bobičasto voće ima bolji ukus u restoranima – ovo je razlog zašto je to tačno
Ukoliko vam se čini da bobičasto voće ima bolji ukus u restoranima – ovo je razlog zašto je to tačno

Ukoliko vam se čini da bobičasto voće ima bolji ukus u restoranima – ovo je razlog zašto je to tačno

Da li ste se prilikom doručka / ručka / večere u omiljenom restoranu nekada zapitali – zbog čega određena jela imaju bolji ukus nego kada ih spremite kod kuće? Ukoliko su u pitanju jela koja sadrže voće, odgovor leži u šećeru. Upravo on je tajni sastojak koji pruža puniji ukus, a ukoliko se fokusiramo isključivo na bobičasto voće – efekat znatno slađeg ukusa može se postići na vrlo jednostavan način, te upotrebom malog broja sastojaka.

U sklopu popularnog Instagram serijala Cooking Basics Maceration, kuvar Evan Martin [ @theflavors ] podelio je sa pratiocima jednostavnu metodu pomoću koje bobičasto voće može omekšati. U tom procesu, on je koristio borovnice i jagode. Međutim, ukoliko želite, možete da dodate maline, brusnice i drugo voće po želji. Štaviše, to je i poželjno, sa obzirom da se bobičasto voće smatra najzdravijim voćem koje je izvor različitih vitamina.

Sastojci


  • kafena kašika ekstrakta vanile
  • 340g borovnica
  • 400g iseckanih jagoda
  • korica jednog limuna
  • sok jedne polovine limuna
  • dve supene kašike belog šećera
  • četvrtina kafene kašike soli

Priprema


Metoda koja se koristi za pripremu je veoma jednostavna. U činiji sjedinite sve neophodne sastojke i dobro ih promešajte. Po želji, određene sastojke možete da dozirate te povećate ili smanjite njihovu količinu. Nakon što se šećer u potpunosti istopio, voće možete da poslužite kako samostalno, tako i uz različite deserte ili kolače. Takođe, voće možete da iskoristite za pravljenje različitih smoothie činija ili ovsenih kaša. Vrlo brzo, shvatićete da u ovom obliku ono ima pojačan, ali i bolji ukus. Ipak, njega ne bi trebalo da čuvate u frižideru duže od tri dana.

Foto: Instagram @theflavors / Pexels @fotios-photos & @pixabay

Učitati još
Zatvori