Feels like home: Jedinstveni bistro u Amsterdamu koji želimo da posetimo
Feels like home: Jedinstveni bistro u Amsterdamu koji želimo da posetimo

Feels like home: Jedinstveni bistro u
Amsterdamu koji želimo da posetimo

Amsterdam je destinacija kojoj se često vraćamo, posebno tokom prolećnih meseci. Bogata kultura nudi pregršt razloga za vraćanje i otkrivanje propuštenog – a urbani život jedan je od najvitalnijih u Evropi, zbog čega svaka naredna poseta donese nova iznenađenja. Tako sada planiramo sledeće putovanje do holandske prestonice jer smo saznali da se u njoj otvorio novi concept bistro koji želimo da posetimo.

Čim ugledate prve fotografije, postaje jasno i zašto. Bennie predstavlja jedinstveno mesto koje nekako uspeva da, od industrijskog, skoro brutalističkog dizajna, ipak napravi cozy prostor u kojem bismo rado svakodnevno brunch-ovali i ispijali prvu kafu. Za to je zadužen pre svega tim ljudi koji stoji iza kreativnog rešenja za novi prostor. Tim dolazi iz dizajnerskog studija Elen Letort.

Njihovo kreativno rešenje nudi jedinstvenu simbiozu toplih tonova, prirodnih materijala sa oštrim ivicama metalnih elemenata. Spram stolova nepravilnih oblika industrijskog dizajna, postavljene su stolice od drveta ili pastelno-zelenih materijala. One zapravo čine čitavu kombinaciju dinamičnom i jedinstvenom. Space-age svetlosne instalacije uparene su sa vintage drvenim komadima, sa jedne strane, i primercima modernog holandskog dizajna, sa druge – gde se, na primer, nalazi vaza Marcela Wandersa, čuvenog holandskog arhitekte i dizajnera.

Još jedno poznato ime koje krasi prostor je Gijs Bakker, i to u vidu vintage primeraka njegovih inovativnih stolica. Spram njih, postavljen je prototip savremenih tendencija u evropskom dizajnu, u vidu Six Dots stočića. A šta se jede za tim stolovima?

Pre svega – raznovrsna hrana. Od tradicionalnih holandskih kombinacija za doručak, preko eksperimentanih vinskih ukusa u vidu penušavog vina narandže, do eksperimentalnih ukusa sa čitavog kontinenta, Bennie je mesto koje dodajemo na when in Amsterdam listu.

Foto: Instagram (@benniesamsterdam, @studio.elenletort)

Učitati još
Zatvori