Instagram profili koji su promenili naš doživljaj putovanja
Instagram profili koji su promenili naš doživljaj putovanja

Instagram profili koji su promenili
naš doživljaj putovanja

Da Instagram ima svojih negativnih strana, kao i mnoge druge društvene mreže, neosporno je. Da nam ipak može doneti i ponešto dobro, takođe je činjenica zbog koje i biramo da pratimo određene kreatore. Ovog puta, izdvojili smo dvoje mladih nomada, avanturista koji svojim putovanjima i nesvakidašnjim pristupom u nama bude znatiželju, te nas podstiču da drugačije pristupimo putovanju i obilaženju naredne destinacije.

Damon Dominique

Rođeni Amerikanac koji već godinama živi u Parizu, Damon Dominique upravo je svojim nomadskim pričama izgradio reputaciju omiljenog internet vodiča kroz najrazličitije delove sveta. Ovih dana češće deli sadržaje na Instagramu (kao uostalom i mnogi), pa iako nisu više toliko česti njegovi YouTube videi, adresi kanala se redovno vraćamo. Zahvaljujući nesvakidašnjem pristupu, Damon uspeva da prikaže slojevite kulturološke panorame i upozna ljude koji autentično i verodostojno oslikavaju zemlju iz koje su. Entuzijazam i avanturistički duh kojim odiše njegova naracija podstaći će vas da drugačije doživite sledeće putovanje, budeći u vama želju da istražite destinaciju koju ste odabrali na jedan dublji, iskreniji način.

Elena Taber

Kroz svoja putovanja, Elena Taber odvešće vas na romantične destinacije i predele, ujedno otkrivajući neke nove i zanimljive lokalitete za koje možda ranije niste čuli. Čak i kada odlazi na popoularna turistička mesta, ova mlada Amerikanka uspeva da pronađe drugačiji ugao i da prikaže grad ili državu u kojoj je kroz filmične, nostalgične prizore. Slično kao i Damon, Elena je takođe svoju karijeru započela na YouTube-u, gde i dalje deli priče sa svojih avantura i savete za pametno i savesno obilaženje sveta.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori