Fermentacija, izlazak iz zone komfora i Dirty Diana – Isabel Speakeasy chapter 0.2
Fermentacija, izlazak iz zone komfora i Dirty Diana – Isabel Speakeasy chapter 0.2

Fermentacija, izlazak iz zone komfora i Dirty Diana – Isabel Speakeasy chapter 0.2

Na mapi beogradske hedonističke scene Isabel Speakeasy pozicionirao se visoko na lestvici kao mesto koje istovremeno budi čula, zavodi, oslobađa, inspiriše, spaja nespojivo i nudi publici sa istančanim ukusom za umetnost uživanja u finim alkoholnim eliksirima i muzikom osećaj pripadnosti, ali i neizbežne provokacije.

Zato smo ovog puta krenuli da u drugom poglavlju ove nekonvencionalne prestoničke priče saznamo šta je to što nam nova sezona Isabel Speakeasy donosi i na koji način je kreativna ekipa ovog koncepta uspela da nas [ drugi put zaredom ] izvuče iz zone komfora.

Na pozivnici je pisalo: Dozvolite da vam predstavimo najbolji dvojac na beogradskoj sceni još od kada je Zdravko Čolić prvi put obukao zvoncare i zapevao Glavo luda.  Dovoljno da nas zagolica i otvori apetit bila nam je prva misao, a premda ovog puta nema zvoncara i beogradskog disco-chic zvuka, na scenu su te večeri udruženim snagama nastupili Isabel Speakeasy i Young Salt – dva vruća imena na beogradskoj barskoj i mixology sceni.

 O čemu je reč?

Pod šifrom Belgrade Confidential u atmosferi koja spaja Shade i Bukowskog, Isabel tim predvođena glavnim barmenom i čarobnjakom miksologije Nemanjom Andrićem predstavio nam je novu meni kartu skrivenog bara u kojoj glavnu ulogu igra fermentacija. Da, dobro ste čuli – kisele krastavčiće, turšiju i cveklu u sezoni 2023 pijemo iz staklenih čaša. Razlog je više nego jednostavan – fermentacije u miksologiji su topic teme u svetu već nekoliko godina unazad, a kako je Isabel na beogradskoj adresi pionir u uvođenju inovacija, odlučili su da je vreme da proces dolaska svetskih trendova kada je miksologija u pitanju stave u petu brzinu.

Isabel kao bar je od starta odlučio da istupi van komfor zone i ponudi svojim gostima nešto neuobičajno, te smo sa novom kartom odlučili da dignemo koncept miksologije za stepenik više iz razloga što smatramo da koktel kultura doseže sve veći stepen napretka kod nas i da su gosti sve više otvoreniji i voljni da probaju nove stvari.

Nova koktel krata nudi osam različitih pića koji spajaju nespojivo kao što su votka i krastavčići, viski i cvekla, džin i ulje tartufa – provocirajući goste da ustaljene ukuse zamene novim. Tako je u atmosferi u kojoj se ne odstupa jedino od kvaliteta uživanja i razmenjivanja pogleda preko puta šanka nastala priča o Forbidden peach, Dirty Diana, Sharon Stone, Mon Chéri

Isabel Sharon ove subote nosi crvenu haljinu, a šta se nalazi ispod savetujemo da ne pitate već da se prepustite čarima umetnika koji kulturom koktela zaista ispisuju stranice noćnih priča srpske miksologije.

When life gives you lemons..

..it is time to open the gin – rekla bi stara Journal poslovica, a ovog puta izbor pada na Isabel Young Salt džin. Pored koktela na bazi fermentacije druga sezona otvorena je i u znaku kolboracije sa Young Salt destilerijom sa kojom je ekipa Isabel Speakeasy napravili specijalnu ediciju džina, dodajući mu touch of glance elegance presvučenog u zavodljivo Isabel odelo.

Subota je, stoga bilo da večeras birate džin ili se upuštate u nepoznatu avanturu fermentacije, jedno je sigurno – Isabel Speakeasy definitivno je stanica zatvorenih vrata koja otvoreno dočekuje goste koji cene kulturu prepoznavanja vrednosti bilo da je reč o muzici, pićem sa karakterom ili zabranjenim temama koje vremenom postaju deo emotivnog sećanja. S tim u vezi, kao i u prethodnom krugu nadamo se da vam je weekend raspoloženje zagrejano i da ste ljubitelji autentičnog provoda pomešanog sa notama zabranjenog provokativnog, jer vas večeras čekamo na dobro [ne]poznatoj adresi.

ps. It takes two to make an accident.

 

 

Foto. Mladen Milinović @djomlau

Učitati još
Zatvori