Wishlist: Petal Chair umetnika Mariusa Boekhorsta
Wishlist: Petal Chair umetnika Mariusa Boekhorsta

Wishlist: Petal Chair umetnika
Mariusa Boekhorsta

Enterijerska lista želja polako, ali sigurno postaje sve duža, a reklo bi se i umnogome sveobuhvatnija. Do sada smo vam predstavili raznovrsne komade, kao i umetnike koji stoje iza istih, a ovoga puta odlučujemo da nastavimo niz i nakon što smo predstavili stolice poput Ruby Striped, Verner Panton i Fendi Casa Groove & Groovy fotelje koju smo uočili na Nedelji dizajna u Milanu, započinjemo razgovor o još jednom predmetu žudnje koji ujedno podiže unutrašnjost prostora i važi za svojevrsno umetničko delo holandskog multidisciplinarnog umetnika Mariusa Boekhorsta. Reč je o Petal Chair komadu koji crpi inspiraciju iz ponavljajućih oblika koji se nalaze u laticama cveća.

Wishlist: Petal Chair umetnika Mariusa Boekhorsta

Petal Chair graniči se sa definicijom funkcionalnog predmeta i skulpturom koja označava trodimenzionalnu formu napravljenu sa ciljem umetničkog izraza i predstavlja apstraktnu interpretaciju latica cveća. Poigravajući se sa moćima napredne tehnologije u kombinaciji sa tradicionalnim načinima izrade Marius Boekhorst kreirao je jedinstvenu interakciju između prirode i tehnologije.

Ko je Marius Boekhorst?

Marius Boekhorst je mladi umetnik i dizajner koji stvara kreativna iskustva za potrebe kako kulturnih, tako i komercijalnih polja. Pripoveda vizuelne priče koje spadaju u oblasti dizajna, mode, muzike i umetničke subkulture uopšteno. U svom radu nastoji da spoji analogne i digitalne elemente sa ciljem pružanja jedistvenog dizajna i iskustva pojedincima i brendovima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori